Hyppää sisältöön

Rory McIlroyn perusohje harrastajalle: ”Vahvuuksien ja heikkouksien tiedostaminen helpottaa tuloksen tekemistä”

Rory McIlroyn ohje on erinomainen muistutus kaikille golfareille, niin harjoitteluun kuin myös pelaamiseen liittyen. KUVA: GETTY IMAGES

Rory McIlroy antoi videohaastattelussa ajattelemisen aihetta peliään kehittämään pyrkiville harrastajatason golfareille.

Maailmanlistalla seitsemän kertaa ykkösenä ollut ja yhtä monta kertaa sieltä pudonnut Rory McIlroy on julkisissa esiintymisissä saanut aiheestakin paljon kiitosta suorapuheisuudesta ja rehellisyydestä.

Samasta asiasta voi nostaa peukkua pohjoisirlantilaisen alkaessa purkaa kysymystä, mitä korostaisit perusoppina harrastelijalle?

Mestari tarttuu lähes kaikkien tuntemaan haasteeseen metodilla: ”Just keep it simple stupid.”

Ohessa kiteytys artikkelin ja videon perussanomasta, jota lukiessa teki mieli peukuttaa McIlroyn sanomisia moneen kertaan.

”Hyvä ja tehokas golf on usein tylsän näköistä opitun toistamista”

”Tehokas ja hyvää tulosta tuottava pelaaminen kentällä on toisinaan tylsän näköistä. Tai ainakin hyvää peliä seuraavan mielestä se voi näyttää hyvin tylsältä”, McIIroy aloittaa.

”Kenttää edetään sillä lyöntivalikoimalla, jonka pelaaja tiedostaa hallitsevansa, tai onnistuu näissä vähintään kahdeksan kertaa kymmenestä.”

”Amatöörit sortuvat usein yliyrittämiseen, siihen että joudutaan epämukavuusalueelle, kun lähdetään hakemaan niitä omiin taitoihin nähden liian vaikeita lyöntejä, joita pelaaja olettaa näissä tilanteissa tarvitsevansa.”

”Suuressa osassa tilanteista pallon pitäminen vain varmasti pelissä toisi pitkässä juoksussa alhaisemman tuloksen kuin sankarigolfin metsästäminen.”

Tässä hänen sanomassaan on hyvin oleellinen viesti.

Jos muistelet omia onnistuneita kierroksiasi, ennätyksellisiä tuloksia, niihin harvoin liittyy yhtä tai useaa supersuoritusta.

Sellaista, joka tulisi kovan riskin kautta kuin kirkkaalta taivaalta, poikkeaisi aiemmin tekemästäsi tai rikkoisi draiviennätyksesi 30 metrillä.

Huomattavasti useammin onnistuneen kierroksen menestysresepti sisältää nämä neljä ainesosaa:

  • Heikkojen lyöntien pitäminen ”hyvällä tasolla” tuottamatta katastrofia.
  • Kenttäpelin pysyminen kasassa läpi kierroksen eli pallo pelissä ison osan ajasta.
  • Tehokas tuloksenteko lähipelissä.
  • Kylmänviileä harkinta ja oikeiden lyöntiratkaisujen löytäminen haasteellisissa tilanteissa

Rory McIlroy ei halua poistaa pelaajalta luonnollista halua kokeilla uutta ja kehittyä.

”Tiedän, että toisinaan on hauskaa hakea lyöntejä, jotka onnistuessaan ovat näyttäviä ja tehokkaita, mutta niiden onnistumisprosentti huomattavan alhainen”, Rory McIlroy jatkaa.

”Mutta vielä mukavampaa on tehdä entistä parempia tuloksia. Pelissä on niin monta muuta osa-aluetta, joissa voi onnistua ottamatta turhia riskejä. Oman pelin hallinnan kehittäminen on melkoinen voimavara”, McIlroy tiivistää

Haastattelun tehnyt toimittaja poimii vielä omin sanoin McIlroyn viestin, jota voi käyttää paitsi kierroksella, myös omassa harjoittelussa oppiakseen tunnistamaan vahvuuksiaan ja heikkouksia

“Oman taitotaso ja puutteiden tunnustaminen avaa polun tulosten kehittämiseen”, Piers Ward varmistaa ymmärtäneensä McIlroyn pointit.

”Juuri niin”, Dubai Desert Classicissa kolmatta voittooan hakeva McIIroy vahvistaa Me and My Golf -sivustolle sisältöä tuottavalle Wardille.

Videolla McIlroy valoittaa myös perusasioita ja yksityiskohtia omasta draivaamisestaan.

Secret-sanan käyttö tässä yhteydessä on turhan mystiikan hakemista aiheeseen, jossa sitä on varsin vähän tai ei ollenkaan.

Just keep it simple stupid.

Etsi luettavaa