Hyppää sisältöön

Rory McIlroyn caddie vaihtui major-kisan kenraaliharjoitukseen: ”Toivon että Harry pääsee mukaan US Openiin”

Rory McIlroy on Torontossa pelattavassa kisassa lyönnin päässä kärjestä. KUVA: GETTY IMAGES

McIlroy jätti kahtena ensimmäisenä päivänä pelikaverinsa Justin Thomasin ja Corey Connersin varjoonsa caddienään ystävänsä Niall O’Connor.

 Rory McIlroy (-6) pääsee Torontossa Royal St George´s Golf & Country Clubilla viikonlopun kierroksille vain lyönnin päässä Canadian Openia johtavasta Wyndham Clarkista -(7).

Kaudelta 2019 voittoa puolustava McIlroy paransi perjantaina hurjasti avauksiaan avauspäivää verrattuna, mutta vastaavasti lähestymiset tökkivät.

”En kyennyt ottamaan täyttä hyötyä hienosta draivaamisestani, mutta selvittelin viheriön ympärillä ja putteri kädessäni esitystäni kuvaavan tuloksen”, McIlroy (66-68,-6) kuvaili tapahtumia kisan puolivälissä.

Viheriöillä McIlroy on lupaavasti kierrokset summaten toiseksi paras, vaikka linjojen luvussa häntä ei olekaan auttamassa pian viisi vuotta pestiä hallinnut hyvä ystävä Harry Diamond.

Diamondin vaimo odottaa perheen toista lasta, jonka pitäisi syntyä lähipäivinä.

Tuuraajana toimii rugbya vakavasti nuoruudessaan pelannut toinen ystävä ja maanmies Niall O’Connor, innokas golfin harrastaja, joka oli Dubaissa 2019 pidetyssä kauden finaalikisassa vastaavassa varamiehen hommassa.

Tuolloin McIlroy jäi neljänneksi Jon Rahmin voittamassa kisassa.

”Minua ja Niallia yhdistää minun rakkauteni rugbyyn, sekä hänen kiintymyksensä golfiin.”

McIlroyn ote on lipsunut US Openissa

Seuraavalla viikolla pelattavaan US Openiin McIlroy toivoo saavansa Harry Diamondin taas takuumiehekseen.

US Openin on ollut McIlroylle vaikea rasti. Hän saavutti kisassa ensimmäisen major-voittonsa jo 2011, vieläpä murskaavasti kahdeksan lyönnin erolla seuraavaan.

Tämän jälkeen hän ei ole ollut käytännössä kertaakaan voittotaistossa, toiseksi paras sijoitus, seitsemäs on edellliskaudelta.

Karsiutumisia McIlroy on kokenut US Openisssa eniten kaikissa majoreissa, viisi.

Voitto Torontossa olisi tietysti miehelle, joka on viimeisistä 52:sta kilpailustaan onnistunut voittamaan vain kaksi hyvin merkityksellinen.

Lauantain kierrokselle hän saa parikseen Keith Mitchellin.

Nimimiehistä kärjen tuntumassa ovat myös avauspäivän jälkeen johtanut Matt Fitzpatrick, sekä kolmannen kierroksen yhdessä pelaavat Sam Burns ja Scottie Scheffler.

Rory McIlroyn Strokes Gained -tilastot kauden 2021-2022 osalta ovat varsin hyvät. Lyönneissä hän on kolmantena, heikkoa osasta pelin eri osa-alueilla ei ole.

Tulospalvelu

Rory McIlroyn tilastot 2022

Etsi luettavaa