Hyppää sisältöön

Rory McIlroylla näyttävä lopetus kierrokselle: ”Se oli kauden paras lyöntini”

Rory McIlroy näytti torstaina parasta osaamistaan tiiauspaikoilla

Päätösväylältä 265 metrin matkalta alle kahteen metriin päätynyt puulyönti kruunasi McIlroyn (64,-8) upean päivän Jumeirah Golf Estateissa. Katso lyönti artikkeliin yhdisteltyltä videolta.

Rory McIlroy antoi DP World Championshipin avauspäivänä vakuuttavan näytön vireestään. Upea lyöminen ja virheetön puttaaminen nostivat hänet seitsemän reiän jälkeen jo tulokseen viisi alle.  Tahti hiipui kierroksen keskivaiheilla, tuloskorttiin mahtui yksi bogey ennen ”loppunäytöstä.”

Kisan kaksinkertainen voittaja teki vakuuttavat birdiet reiíllä 15 ja 16. Päätösväylällä (par-5) McIlroy naulasi avauksensa keskelle kapeaa väylää. Matkaa lipulle oli 265 metriä pieneen ylämäkeen, kädessä väyläpuu.

”Se oli täydellinen lyönti, koko kauden paras.Tunsin heti lyötyäni, että se on kohdillaan”, McIlroy analysoi suoritustaan TV-haastattelussa.

Pallo päätyi alle kahteen metriin, josta syntyi päivän pohjois-irlantilaisen ainoa eagle. 

”Alku kierrokselle oli hieno. Arvokasta myös se, että olen mielestäni oppinut rauhoittumaan kentällä silloinkin, kun en saa tulosta aikaan, joka oli tilanne kierroksen keskivaiheilla. Päätösvaiheilla tuli taas runsasti ”laatulyöntejä”, McIlroy kuvaili päiväänsä.

Hänen edellään on putteri kädessään loistanut Ranskan Mike Lorenzo-Vera (63,-9). Etelä-Afrikan kisan yhteydessä sairastanut Lorenzo-Vera kuvaili kierroksen jälkeeen tulostaan yllätykseksi, sillä hänen fyysinen olotilansa oli ”kamala” lääkityksen ja matkan aiheuttamien rasitusten vuoksi. Ranskalainen on pelannut ET:lla 193 kisaa kisaa ja voittanut 4,1 miljoonaa euroa voittamatta vielä kertaakaan.

Kuluvalla kaudella hän on saavuttanut kaksi neljästä kakkostilastaan.

Race to Dubai -listan kärkipaikasta taistelevista Jon Rahm (-6) on kolmantena, Tommy Fleetwood (-5) neljäntenä ja Danny Willett (-3) kahdeksantena. Listan kärjessä oleva Bernd Wiesberger (-2)  on edelleen vahvoilla, Matthew Fitzpatrickin (-1) mahdollisuudet ohenivat entisestään avauspäivän myötä.

Viasat ja Viaplay näyttävät kisan suorina lähetyksinä.

Perjantain lähetys käynnistyy kello 09.00 ja kestää 15.00 asti.

Selostuksesta vastaa Teemu Tyry.

Tulosseuranta

  

Etsi luettavaa