Hyppää sisältöön

Rory McIlroylla on kalavelkoja maksettavanaan Abu Dhabissa:”Minulla on pari hyvää ajatusta svingiini”

Rory McIlroy on joutunut pettymään Abu Dhabissa voittoa tavoitellessaan 11 kertaa

McIlroylle voiton saavuttaminen on ollut iso kynnys läpi uran. Abu Dhabissa hän on ollut neljästi toinen ja yhtä monta kertaa kolmas.

Niin loistava pelaaja kuin Rory McIlroy onkin, hänen ominaisuuksiaan kilpailijana on syystäkin kyseenalaistettu siitä alkaen, kun pohjois-irlantilainen aloitti pelinsä pääkiertueilla loppukesästä 2007.

Ykköstiloja on koko uralla jo 28, majoreitakin näistä neljä. Tästä huolimatta McIlroy on leimaantunut etenkin viimeisen major-voittonsa (2014) jälkeen loppusuoran taisteluissa alisuorittajaksi, joka otteen menetettyään hyvin harvoin pystyy kasaamaan itseään, tai kapuamaan taistellen voittoon.

Abu Dhabi Golf Club, jolla McIlroy pelasi 11 kertaa torstaina käynnistyneen DP World Tourin kisan on tilastollisesti karuin kenttä McIlroyn ansiolistalla.

  • Voittosaldo osoittaa nollaa, toiseksi ja kolmanneksi hän on sijoittunut yhteensä kahdeksan kertaa. Plakkarissa on myös neljäs ja viides sija yhteensä 11:ssa kisassa

Kausi 2021 on viimeinen esimerkki murtumisesta. McIlroy johti lyönnillä ennen viimeistä päivää, kasvattaen kierroksen alkuun johtoaan.
Kun ensimmäinen takaisku tuli, McIlroy hajosi. Kierrostulos 72 oli toiseksi huonoin kärkipään 34  ensimmäisen pelaajan joukossa. Silti sijoitukseksi tuli kolmas.

”Haluan saada kaudelleni hyvän startin”

Keskiviikon mediatilaisuudessa McIlroy esiintyi luottavaisena alkavan vuoden suhteen.
”Uuden kauden käynnistyessä ilmassa on aina optimismia ja positiivista innostuneisuutta. Näin se on minullakin, vaikka nyt käynnistyvä vuosi on jo 15:s tai 16.”

”Olen yleensä aloittanut kauden erittäin hyvin, haluan jatkaa sitä trendiä. Ryder Cupin pettymysten jälkeen sain pelistäni hyvin kiinni. Minulla on pari hyvää ajatusta svingini suhteen”, maailmanlistalla kahdeksantena oleva McIlroy valoi luottamusta mahdollisuuksiinsa.

Voitettuaan loppyusyksystä PGA Tourilla McIlroy oli johdossa myös DP World Tourin finaalissa Dubaissa. Lipputankoon osunut lähestyminen tuotti bogin, ajatus hajosi ja McIlroy putosi lopulta kuudenneksi. 
Historian kirjoihin jäivät kuvat, joissa hän pian kierroksen päätyttyä oli revennyt paita päällään. 
Kausi päättyi tuloksellisesti heikkoon (18.) esitykseen Tigerin kutsukisassa.

Voitto veisi DP World Tourin rahalistan kärkeen

Kaikille pelaajille kisa-areenana uusi Yas Links saattaa tuoda tuloslistaan tavanomaista suurempia yllätyksiä. Tuuli sekä nopeat ja muodokkaat viheriöt, vesiesteiden runsas määrä testaavat tähtiä

Rory McIlroy nousee lähes varmasti alkavan kauden aikana DP World Tourilla kaikkien aikojen rahalistan ykköseksi. Edellä on Lee Westwood (38, 2 milj. €), McIlroyn ansiot (37,6 milj. €) ovat vajaat 600 000 € pienemmät.

McIlroyn keskimääräinen tili pelaamaansa kisaa kohden (220) on 171 000 €.  Westwoodin kisojen määrä (579) on yli 2,5 kertainen, keskiansiot 66 000 €.

Pohjois-Irlantilainen nousisi ykköseksi varmuudella voitolla Abu Dhabissa.

Parivaljakko on kaukana muiden edellä ja kärkeen noustessaan McIlroylla ei ole lähivuosina vakavasti otettavia uhkaajia, sillä 49 vuotta huhtikuussa täyttävä Westwood tuskin pysyy häntä 16 vuotta nuoremman McIlroyn tahdissa.

Elisa Viihde Viaplay ja Viasat Golf näyttävät Abu Dhabi Championshipin kaikki neljä päivää klo 09.00-15.30

Tulospalvelu

DP World Tour, kaikkien aikojen rahalista

Etsi luettavaa