Hyppää sisältöön

Rory McIlroylla isännän otteet Meksikossa: ”Paluu lyhyempään putteriin toi tulosta”

Kolmas kerta toden sanoo. Rory McIlroy on ollut kahdessa aiemmassa Meksikon kisassa sijaluvuilla viides ja toinen.

Rory McIlroy johtaa WGC:n kisaa Meksikossa tuloksella 66,-6. Kärkikolmikon kaksi muutakin ”bighitteriä”, Justin Thomas ja Bubba Watson ottivat paikkansa loistavalla puttipelillä.

Rory McIlroyn vire jatkuu hurjana, maailmanlistan ykkönen taistelee voitosta viikosta toiseen. Riviera Country Clubilla lähipeli, etenkin putti sakkasi sunnuntaina, hän putosi viidenneksi.

Meksikon kisan avauspäivänä lähipeli oli toimivaa, putteri kädessään pohjois-irlantilainen  merkkautti  Strokes Gained -tilastossa hurjat luvut, +3,6320. Tuloskortissa oli eaglen lisäksi viisi birdietä ja yksi bogey. Eroa Justin Thomasiin ja Bubba Watsoniin on kaksi lyöntiä.

”Löin palloa erinomaisesti. Edellisviikolla kokeilin uutta putteria, joka oli tuuman pidempi kuin se, jota olen viimeaikoina käyttänyt. Paluu 34 tuumaiseen oli oikea ratkaisu, oikean käden asentoni ja toiminta putin aikana tuntui taas luonnollisemmalta”, McIlroy löysi syyn loistavalle puttipelilleen.

Edellisvuonna hän taipui pääätöspäivänä Dustin Johnsonin hienon pelin edessä kakkoseksi viiden lyönnin marginaalilla. Johnson (+5) oli torstain pahin epäonnistuja. Nimekkäitä haastajia on kolmen seuraavan päivän aikana vielä pitkä rivi kukistettavana. Alkukaudesta Rivieran kisaa lukuunottamatta mainiosti pelannut Bubba Watson (68,-4) oli viheriöillä McIlroytakin timanttisemmassa vireessä. Hän voitti kisan keskivertoputtaajaa yli viiden lyönnin verran.

Rivieralla karsiutunut Justin Thomas (68,-4) kirjautti hänkin yli kahden lyönnin plussat putistaaan tilastoihin ja jakaa kakkostilaa. Kaikki kisan 72 pelaajaa urakoivat neljä kierrosta.

Tulosseuranta

Etsi luettavaa