Hyppää sisältöön

Rory McIlroy vs. Brooks Koepka kärkiparina WGC:n finaalikierroksella

Rory McIlroy on toipunut The Openin epäonnistumisestaan.

Majorien erikoismies Brooks Koepka ja The Openissa epäonnistunut Rory McIlroy pelaavat ensimmäistä kertaa päätöspäivänä samassa ryhmässä.

Todellinen titaaninen välinen taisto on luvassa Memphisissa TPC Southwindin kentällä Rory McIlroyn (-12) ja Brooks Koepkan (-11) lähtiessä sunnnuntain kello 21.00 Suomen aikaa pelaamaan WGC:n FedEx St. Jude Invitationalin voitosta. 

McIlroy nousi lauantaina yhdeksän birkun ja yhden bogin sisältäneellä kierrostuloksellaan 62 kisan johtoon. Kaksi lyöntiä heikommin kolmannen päivän pelannut Brooks Koepka on lyönnin päässä.

Suurin huomio kohdistuu sunnuntaina tähän pariin, vaikka voittotaistossa on hyvinkin vielä 11 muuta pelaajaa, jotka ovat 2-5 lyönnin päässä McIlroysta.

Pohjois-irlantilaisen peli oli lauantaina näyttävää ja viheriöillä tehokasta. Hän osui väyliin vain kohtuullisesti (57 %), viheriöihin 14 kertaa ja voitti muita pelaajia putteri kädessään 3,49 lyöntiä kierroksen aikana Strokes Gained-tilaston mukaan.

”Siitä tulee jännittävää. Brooks Koepka on voittanut neljä majoria 25 kuukauden aikana, hän on se mies, jota jahdataan. Pelasimme yhdessä kisan kaksi ensimmäistä ja nautin siitä, mitä hän osaa ja esittää”, McIlroy valoi odotuksia päätöspäivälle.

Brooks Koepka on pitkästa aikaa voittotaistosssa jossain muussa kisassa kuin majorissa. WGC:n kilpailun ykköstila olisi hänelle uran ensimmäinen

Brooks Koepka on pitkästa aikaa voittotaistosssa jossain muussa kisassa kuin majorissa. WGC:n kilpailun ykköstila olisi hänelle uran ensimmäinen

GETTY IMAGES

”Rory on se pelaajista, jota vastaan mielellään asettuu tässä tilanteessa, etenkin jos hän pelaa niin hyvin kuin edellisillä kierroksilla on tapahtunut”, Koepka löi omasta kulmastaan löylyä lauteille.

McIlroy ja Koepka ovat molemmat voittaneet neljä majoria. Koepkan saldo voittojen suhteen on hyvin eriskummallinen, hänellä majorien lisäksi vain kaksi muuta PGA Tourin ykköstilaa. McIlroylla niitä on 12, joista kaksi WGC:n kisoja. 

Koepkalla ei vielä ole ykköstiloja WGC:n kilpailuista. Sunnuntaina on luvassa harvinaista herkkua huippugolfin ystäville.

Viasat ja Viaplay näyttävät kilpailun suorina lähetyksinä. Selostuksesta vastaa Antti Vaalas.

Kilpailun tuloslistan löydät täältä

Etsi luettavaa