Hyppää sisältöön

Rory McIlroy veti punttikuurin ja nosti painoaan PGA Championshipiin: ”Osa siitä on rasvaa”

Rory McIlroy painaa nyt yli 80 kiloa. Vielä Masters Tournamentissa (oik.) hän oli viitisen kiloa kevyempi. KUVA: GETTY IMAGES

Rory McIlroy käytti väliviikot massan kasvattamiseen. Hän kertoi punttikuurille kaksi hyvää syytä.

Torstaina Southern Hillsin golfkentän ykkösen tiille astelee hieman viisi kiloa enemmän Rory McIlroyta. Yksi kilpailun ennakkosuosikeista aloitti reilun kuukauden takaisen Masters Tournamentin jälkeen massakauden.

Lihaksikas peluri painaa nyt noin 82 kiloa. Se on kelpo lukema, kun ottaa huomioon, että Rory on 175 senttimetriä pitkä.

Rory kertoi PGA Championshipin alla kaksi järkeenkäypää perustelua punttikuurille.

Ensinnäkin hän on huomannut, että kisaviikoilla hänen painonsa tuppaa putoamaan parisen kiloa. Nostamalla painoaan hän pysyy paremmin turnausten aikana ideaalipainossaan.

”Se, että on hieman reserviä ja lisäenergiaa varastoituna kehoon, ei ole koskaan huono asia”, hän totesi.

Toisekseen hän kertoo saavansa mailanpäähän lisää vauhtia lisäkilojen myötä.

Ekstrakilot eivät kuitenkaan koostu pelkästään lihasmassasta, vaan hän myöntää, että kehoon tuli myös jonkin verran rasvaa.

”Dieettini ei ollut niin kurinalainen kuin olisin toivonut”, hän myönsi.

Oklahomassa, Tulsassa pelattavassa kilpailussa on luvassa pelaajille todella kuumat paikat, sillä torstaina ja perjantaina elohopea kipuaa lämpömittarissa jopa yli 30 asteen. Viikonvaihteeksi sää viilenee 20 asteen tuntumaan.

Mastersin jälkeen Rory on pelannut ainoastaan yhden kilpailujen, joten hänellä oli aikaa satsata fysiikkaharjoitteluun. Kisaviikkoina siihen ei ole mahdollisuutta, sillä viikot kuluvat pitkälti pelaamiseen ja lajiharjoitteluun mutta toki myös ylläpitävään fysiikkaharjoitteluun.

Rory sijoittui kauden ensimmäisessä major-kilpailussa, Masters Tournamentissa toiseksi.

Lähde: Golf.com

Etsi luettavaa