Hyppää sisältöön

Rory McIlroy valmistautuu huolella The Openiin, johtaa Travelers Championshipia: ”Pistän kaikkeni peliin kolmella viimeisellä kierroksella”

Rory McIlroy onnistui torstaina mainiosti kaikilla pelin osa-alueilla. KUVA: GETTY IMAGES

Flunssaa poteva maailmanlistan kakkonen nousi Connecticutissa kisan johtoon (62,-8) tavoittelemaan PGA Tourin voittoa numero 22. Kuluvan vuoden majoreissa hän on jo parantanut omaa ennätystään, jonka kruunaisi voitto The Openissa.

Rory McIlroy onnistui torstain aamukierroksellaan loistavasti TPC River Highlandsin -kentällä ottaen huomioon lähtökohdan kisaan.

Sunnuntaina hän koki pettymyksen jäämällä viidenneksi US Openissa, jossa hän oli kolmen ensimmäisen päivään aikana tiukasti kärkitaistossa.

Maanantaiksi hän piipahti Bostonista Floridan kotiinsa tervehtimään vaimoaan ja tytärtään. Tiistaina McIlroy istui viisi tuntia tuntia kokouksessa PGA Tourin pelaajaneuvoston puheenjohtajan roolissa.

Keskiviikkona hän pelasi sateessa pro-amin, joka ei ainakaan parantanut hänen flunssaista oloaan.

Peli kulki kuitenkin upeasti torstaina, jolloin hän kiersi avauskierroksensa tulokseen 62,-8.

J.T. Poston on samassa tuloksessa, Xander Schauffele ja Martin Laird lyönnin päässä.

Maailmanlistan ykkönen Scottie Scheffler (par/9reikää) ei ehtinyt saada peliään käyntiin huonon kelin viivästyttämässä kilpailussa.

“Energiatasoni ovat OK. Oleellista on saavuttaa oikea keskittymisen taso.”

McIlroyn esitys oli kauttaaltaan vahva. Hän oli kaikilla pelin neljällä osa-alueella Strokes Gained -tilastossa reilusti plussalla, parhaimmillaan viheriön ympäristössä (3.) ja putissa (7.)

Major-kausi huipentuu menestykseen Old Coursella?

Vaikka McIlroy ei ole onnistunut kuluvallakaan kaudella katkaisemaan pian kahdeksan vuoden voitotonta putkeaan majoreissa, teki hän US Openissa jo oman ennätyksensä.

Ensimmäistä kertaa urallaan hän on yltänyt saman kauden aikana majorissa kolmeen top 10-sijoitukseen.

Mastersin sijoitus oli toinen, PGA Championshipissa kahdeksas ja US Openissa viides.

The Open pelataan St Andrewsin Old Coursella, jossa vuonna 2010 vain 21-vuotias McIlroy antoi ensimmäisen näytöksensä majoreissa.

Hän pelasi hurmiollisen avauskierroksen (63,-9) johtaen kisaa kahdella ennen lopullista voittajaa Louis Oosthuizenia (65,-7).

Perjantaina McIlroy koki yhden uransa suurimmista mahalaskuista. Lyöntejä kertyi 80, Oosthuizen (67,-5) karkasi 11 lyönnin päähän.

Viikonlopun nuorukainen pelasi toiseksi parhaiten kaikista (69-68) nousten lopullisella tuloslistalla kolmanneksi.

St.Andrewsissa vuonna 2015 pelattuun The Openiin McIlroy ei kyennyt osallistumaan loukattuaan nilkkansa pelatessaan kaveriensa kanssa jalkapalloa.

150:s The Open St Andrewsissa tulee olemaan kaikille osallistujille ikimuistoinen. Erityisen kova testi ja mahdollisuus se on McIlroylle.

”Pistän kaikkeni peliin tämän kisan kolmen viimeisen kierroksen aikana. Sen jälkeen minulla on aikaa keskittyä huolella The Openiin”, vuonna 2014 Liverpoolissa toistaiseksi ainoan kerran Brittein Saarten majorin voittanut McIlroy suunnitteli.

Juhannusviikonloppuna golfia on tarjolla television välityksellä todella runsaasti. PGA Tourin ja DP World Tourin Saksan kisan lisäksi herkkupalanen on naisten kauden kolmas major PGA Championship, sekä Women’s Amateur Championship.

Lue lisää: Golfia televisiossa

Tulospalvelu

Etsi luettavaa