Hyppää sisältöön

Rory McIlroy suosikkina BMW PGA Championshipin päätöskierrokselle – kymmenen pelaajaa kahden lyönnin sisällä

Rory McIlroy seuraa pallonsa lentoa 17:n väylän vasemmalle puolella olevan puurivistön päällä. Onni oli mukana, pallo jäi kentän alueelle, pomppi jopa väylälle, josta Mcilroy teki birdien. Kuva: GETTY IMAGES

Viktor Hovland ja Søren Kjeldsen johtavat DP World Tourin kolmen kierroksen mittaiseksi kutistettua lippulaivakisaa kannoillaan muun muassa lyönnin päässä vaaniva Rory McIlroy, jonka ainoasta voitosta Wentworthissa on aikaa kahdeksan vuotta.

DP World Tour Rankingia, eli pääkiertueen pistelistaa johtava Rory McIlroy nousi lauantaina tulokseen -11 jakamaan kolmatta sijaa huipputasaisessa, kolmen kierroksen mittaisesssa BMW PGA Championshipissa.

Kahden pelatun kierroksen (68-65,-11) aikana McIlroy on tehnyt vain yhden bogeyn, kunnostautunut avauksissa (3.) ja puttipelissä (6.) Strokes Gained -tilastossa.

Kärkitaistossa on sunnuntaina kuitenkin ruuhkaa, kuten kolmen kierroksen mittaiseksi supistetussa tapahtumassa on todennäköistä . McIlroyn molemmin puolin lyönnin marginaalissa on kahdeksan huippua.


Yllättäjiäkin on matkassa, Tanskan 47-vuotias tarkka nakuttaja Søren Kjeldsen pitää kärkipaikkaa yhdessä The Openissa neljänneksi sijoittuneen Viktor Hovlandin kanssa.

Hovland oli talvikaudella hurjassa iskussa, joka kevään tullen katosi kuin tuhka tuuleen. Mikäli norjalainen saa säädöt kohdilleen, häntä ei kylmää voittaa isoa kisaa. Kuntopuntari ei kuitenkaan puhu Hovlandin puolesta.

Kjeldsenin parhaista vuosista on aikaa, maailmanlistan paras sijoitus oli kova, 31. Wentworthissa hän sijoittui 2008 ja 2009 kolmanneksi ja kymmenenneksi. Tanskalaisen voitto sunnuntaina olisi kuitenkin lähes käsittämätön saavutus.

Challenge Tourilta hänen ansiolistallaan on ykköstila Volvo Finnish Openista vuodelta 1997 Espoon Golfseuran kentältä.

Sami Välimäen ote hiipui – suomalaisnelikko katsomoon

Avauspävän jälkeen sijalla 13 ollut Sami Välimäki nostatti suomalaistoiveita tekemällä iltapäiväkierroksellaan viidennellä päivän ensimmäisen birdien. Se jäi valitettavasti myös viimeiseksi.

Sairauslomalta lähes kylmiltään kisan tulleen nuorukaisen peli ei ollut lauantaina linjoillaan. Avaukset ja lähestymiset karkailivat. Ensimmäisen boginsa hän teki kympilllä, toisen 15:lla.

Viimeisen reiän lähestyminen koitui molempina päivinä nuorukaisen kohtaloksi. Torstaina hän löi väylän vasemmalta puolelta par-viitosella veteen. Launtaina jatkopaikastaan taistellut Välimäki livautti toisen lyönnin oikealle ja kentän rajojen ulkopuolelle.

Toisen pallon birdie kirjoitettiin korttiin bogiksi kuten kävi myös avauspäivänä. Yhteistulos 68-74,-2 jätti Sami Välimäen kahden lyönnin päähän jatkopaikasta.

Kalle Samoojan mainio kiri kaatui vesipalloon

Avauskierroksella jäässä olleet Kalle Samooja (75-67,-2) Tapio Pulkkanen (74-69,-1) ja Mikko Korhonen (75-68,-1) paransivat mallikkaasti lauantaina. Siimaa oli kuitenkin annettu liikaa.

”Tänään oli kyllä todella hyvää tekemistä koko päivä. Sellaisella
asenteella liikkeellä, kuten piti. Kaikki osa-alueet olivat kohdallaan”,
Samooja summasi muodonmuutostaan tiedotteessa

Eaglen, viisi birdieä ja bogin ennen viimeistä reikää tehnyt Samooja oli
tuloksessa -3, mutta 18:n (par 5) toinen lyönti päätyi veteen, mikä
johti lopulta bogiin päätösreiällä.

”Piti tehdä päätös, että lyödäänkö lay up ja koitetaan sitä kautta
”birkkua”. Makuu oli sitten meidän mielestä riittävä lähteä lyömään
päälle. Metri liikaa vasemmalle ja veteen. Nämä ovat välillä näitä”,
Samooja kertasi ratkaisevia hetkiä.

”Kyllähän nuo huonot ekat kierrokset alkaa vähän hiertää. Tehdään
elämästä vähän turhan haastavaa. Huomenna kohti Roomaa, ja ollaan siellä
alusta terävämpiä”, hän viittasi tulevalla Ryder Cup -kentällä Marco di Simonella pelattavaan Italian Openiin.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät BMW PGA Championshipin suorana lähetyksenä klo 14.00-21.00

Samoilla kanavilla Featured Group lähetykset käynnistyvät jo 10.30 ja kestävät 16.30 asti

Tulospalvelu

Etsi luettavaa