Hyppää sisältöön

Rory McIlroy Players Championshipin sankari – ”Kärsivällisyys oli voiton avain”

Matkalla Augustaan vihreän takin metsästykseen. Rory McIlroy sai ison apinan selästään sunnuntain voitollaan.

McIlroy katkaisi pitkän pettymysten ja viimeisten päivän tappioiden sarjansa vakuuttavalla sisäääntulolla TPC Sawgrassin kentällä.

Vihdoinkin ykköstila Rory McIlroy! Näin voidaan tiivistää tunnelmat PGA Tourin pelaajakatraaltaan kovimman kisan loppuratkaisun jälkeen.

McIlroy lähti viimeiselle kierrokselle lyönnin päässä Jon Rahmista  ja tasatilanteessa Tommy Fleetwoodin kanssa. McIlroyn onni taisi olla, että hän pääsi pelaamaan kärkiparin edessä yhdessä Jason Dayn kanssa, sillä seitsemän edellistä sunnuntain kärkiryhmässä pelaamista olivat jättäneet käteen tyhjän kortin.

Floridan pohjoisosissa, Ponte Vedra Beachilla puhalsi kylmä tuuli ja kärkikolmikko laski takaa-ajajat jo alkureiíllä kantaansa. McIlroylle ensimmäinen yhdeksikkö oli tervanjuontia mutta sisääntulossa hän teki vain yhden bogeyn ja neljä birkkua, jotka toivat lopulta lyönnin voiton ennen kotikentällään hurjaan vireeseeen yltänyttä konkari Jim Furukia.

McIlroyn ratkaisulyöntejä olivat 11:lla veden yli bunkkerista yli 200 metrin matkalta kolmeen metriin lyöty lähestyminene, 12:n ja 15;n 3-4 metriset birkkuputit, sekä näyttävä birdie 16:lla. Neljännellä reiällä pallonsa veteen upottanut pohjois-irlantilainen sai apuja Rahmilta ja  Fleetwodilta, joiden peli kaatui kahteen vesipalloon ja kenttäpelin jatkuvaan ripsuiluun.

Vaikka McIlroy puttasi keskivertoa heikommin sunnuntaina, vähemmät virheet nostivat hänet ykköseksi.

”Minulla on ollut alkuvuodesta paljon kisoja, joissa olen tappioista huolimatta saanut oppia ja kokemusta tilanteiden hallinnasta. Kärsivällisyys toi nyt tuloksen. Tunsin, että alkukierroksen ongelmista huolimatta olin hyvin pelissä mukana ja kykeneväinen voittamaan”, McIlroy kertoi rauahallisena tunnelmistaan tv-haastattelussa .

48-vuotias Jim Furyk pääsi viimeisten joukossa mukaan kisaan. ”Mr 58” osoitti, että peli kulkee edelleen, vaivojensa sekä Ryder Cup-kapteeniuden johdosta hän on vasta alkuvuodesta harjoittelun ja kilpailun makuun. Kakkostila sinetöityi päivän toiseksi parhaalla tuloksella 67.

 

Eddie Pepperell ja Jonathan Vegas jakoivat kolmannen sijan pelattuaaan 66. Molemmat upottivat varsinaiset ”norsuputit” 17:lla ja saivat yleisön villiin riemuun.

Vain Mastersin voitto puuttuu McIlroylta

Vaikka McIlroy on tuhrinut edellisen ykköstilansa ( Arnold Palmer Invitational 3/2018) jälkeen lukuisia voittomahdollisuuksia ja leimautunut epäonnistujaksi, tuli ykköstila  täsmälleen oikeassa paikassa.

Toukokuussa 30 vuotta täyttävä pohjois-irlantilainen on saavuttanut urallaan sunnuntain jälkeen käytännössä kaiken mahdollisen – paitsi US Mastersin ykköstilan.

Vastaavaa listaa kuin McIlroylla ei löydy Tigeria lukuunottamatta keneltäkään muulta nykypelaajalta:

-US openin ykköstila

-Kaksi PGA Championshipin voittoa

-Open Championshipin ykköstila

-Players Championshipin voitto

-WGC:n reikäpelimestaruus

-Tour Championshipin ykköstila

-Fedex Cupin voitto

-European BMW PGA Championshipin ykköstila

-Race to Dubai- finaalikisan voitto

-Race to Dubai-sarjan voitto

-Maailmanlistan ykköstila seitsemään eri otteeseen

Ennen Playersia McIlroy oli maailmanlistalla kuudentena. Ykköstila parantaa McIlroyn sijoitusta, ja tekee hänestä potentiaalisen kandidaatin kukkulan kuninkaaksi vielä kevään aikana. Eurooppalaiset juhlivat PGA Tourilla toista perättäistä voittoa. Mielenkiintoisseksi sarjan tekee sekin, että ko. kilpailuissa kärkipaikka on ollut kaikkien kahdeksan kierroksen ajan eurooppalaisten hallussa, mutta ei kertaakaan samalla pelaajalla kahdesti peräkkäin.

Players Championship, tulokset

”Voiton saavuttaminen PGA Tourilla on todella kovan työn takana, hyviä pelaajia on entistä enemmän. Nyt oli minun vuoroni,” aina varsin vaatimattomaan tapaan kommenttejaan jakava Rory McIlroy kuvaili tilannetta golfhuippujen kesken.

 

 

 

 

Etsi luettavaa