Hyppää sisältöön

Rory McIlroy kauden ensimmäiseen voittoon PGA Tourilla

Rory McIlroy kiri voittoon kuuden lyönnin takaa Deutsche Bank Championshipissä.

Maanantain viimeisellä kierroksella lähtöaikoja aikaistettiin hurrikaani varoituksen takia. Päivä oli tavallista tuulisempi mutta sateet pysyivät poissa pelin aikana.

Rory McIlroy nousi voittoon viimeisen kierroksen tuloksella 65, -6. Kärjessä päivään lähtenyt Paul Casey ei saanut lähestymisiään reiän lähelle viimeisellä kierroksella ja missasi useita tärkeitä par putteja. Tulos 73, +2 riitti toiseen sijaan yhteistuloksessa -13. Vain McIlroy kiri Caseyn edelle tulokseen -15. 

Rory teki päivän aikana seitsemän birdiä. Päivän ainoa bogi syntyi seitsemälletoista, jonka McIlroy kuittasi tekemällä birdien kahdeksalletoista. Kolmella viimeisellä kierroksella Rory teki huikeat 20 birdiä ja eaglen.

Muutokset puttitekniikassa tuottivat tulosta.

Muutokset puttitekniikassa tuottivat tulosta.

GettyImages

Voitto irtosi onnistumalla pelin kaikissa osa-alueissa. Strokes Gained tilastoissa McIlroy oli kolmas pallonlyömisessä ja seitsemänneksi paras griineillä. Rory oli myös kilpailun pisin draivaaja 312,9 jaardin keskiarvolla. Puttituntuman löytyminen oli ratkaiseva pala peliä. Kaksi viikkoa sitten Rory debytoi uuden putterin ja puttitekniikan kun The Barclays aloitti FedEx Cup playoff jakson. Deutsche Bank Championshipin toisella kierroksella McIlroy teki muutoksen puttiotteeseen ja onnistui griineillä parhaaseen suoritukseensa yli vuoteen. 

Loistava puttaaminen ja sen mukana parantunut pallonlyöminen siivittivät kolmeen loistavaan päätöskierrokseen 67-66-65. 

Tuuli teki olosuhteista haastavat maanantaina ja huipputuloksia nähtiin vain parhailta pallonlyöjiltä. Adam Scott pelasi tuloksen 65, Dustin Johnson 66, Russell Knox ja Jason Day 67. 

Patrick Reed nousi FedEx Cupin kärkeen viime viikon voitollaan.

Patrick Reed nousi FedEx Cupin kärkeen viime viikon voitollaan.

GettyImagest

FedEx Cup pisteissä Patrick Reed säilytti kärkipaikkan sijoittumalla Deutsche Bankissa viidenneksi. Jason Day pysyi kakkosena ja Dustin Johnson kolmantena. Rory McIlroy kiipesi 34 sijaa neljänneksi ja Adam Scott putosi viidenneksi.

Ensi viikon BMW Championshipiin jatkavat FedEx Cup pisteiden 70 parasta. Pelistä pois putosi kolme kovaa konkaria: Jim Furyk (86), Steve Stricker (76) ja Vijay Singh (99). 

Leaderboard

Etsi luettavaa