Hyppää sisältöön

Rory McIlroy johtaa Nicklauksen kutsukisaa: ”Muirfield Village Golf Clubilla kaikki pelaajat joutuvat epämukavuusalueelle”

Rory McIlroyn peli ei ole kauden 2023 puolella vielä puhjennut kukkaan PGA Tourilla. Memorial Tournament ykköstila nostaisi McIlroyn itseluottamusta 1,5 viikon kuluttua käynnistyvään U.S. Openiin. Kuva: GETTY IMAGES

Ennätyksellisen vaisusti lokakuisen voittonsa jälkeen pelannut McIlroy (-6) tavoittelee sunnuntaina ykköstilaa, joka olisi hänelle PGA Tourilla jo 24:s. Scottie Scheffler (-1) ja Jon Rahm (-2) pelaavat finaalikierroksen yhdesssä.

Jack Nicklauksen suunnittelema ja omistama Muirfield Village Golf Clubin kenttä on PGA Tourilla hankalimmasta päästä. Se mittaa pelaamisen osaamista ja psyykettä tiiauspaikoilta asti poikkeuksellisen tehokkaasti.

Maailan parhaaksi draivaajaksi useana vuonna tilastojen perusteella juiistettu Rory McIlroy(-6) on 12:lla osallistumiskerrallaan ennen sunnuntain kierrosta tilanteessa, jossa kärkipaikkaa Si Woo Kimin(-6) ja David Lipskyn (-6) kanssa jakavalta mestarilta odotetaan vahvaa panosta ja voittoa.

Toistaiseksi paras sijoitus on neljäs.

Lauantaina johtopaikka kisassa vaihteli useaan otteeseen. Syvimmmällä parin alla kävi Lipsky (-9) mutta hän mureni viimeisillä väylillä.

Rory McIlroy (72-68-70,-6) on ollut kaikkina kolmena päivänä erittäin vahva pelin kaikilla osa-alueilla. Torstaina hän antoi kärkimiehille siimaa viimeisen reiän triplallaan, mutta on tämän jälkeen noussut maltillisella pelillään kohden kärkeä.

”Pallon saaminen avauksissa väylälle on erittäin haastavaa. Lyön tiiltä paljon spoonilla ja raudoilla”, pelottomasti draiverilla useissa voitoissaan väyliä puhkonut McIlroy kertoi strategiastaan.

”Muirfield Village Golf Club vie jokaisen pelaajankierroksen aikana useasti epämukavuusalueelle.”

Suosikin paineet McIlroyn niskassa

McIlroy nousi lokakuussa Etelä-Carolinassa voittamansa PGA Tourin The JC Cupin jälkeen maailmanlistan ykköseksi. Hän voitti vuodenvaihteen jälkeen vielä Dubaissa kauden avauskisan.

Tämän jälkeen on tullut lunta tupaan oikein kunnolla. Kahdeksan perättäistä kisaa ilman voittoa PGA Tourilla ei vielä ole pitkä pätkä, mutta McIlroyn esitykset etenkin isoissa kisoissa ovat olleet surkeita.

Karsiutumiset The Playersissa ja Mastersissa, epäonnistuminen PGA Tourin menestyskisassaan, Wells Fargo Championshipissa ovat korostuneet siitäkin syystä, että golfherruuden pohjois-irlantilaiselta vieneet Scottie Sheffler ja Jon Rahm ovat juhlineet vuoden 2023 aikana yhteensä jo kuutta voittoa.

Muirfield Village Golf Clubilla koetaan sunnuntaina varmuudella tapahtumarikas finaalipäivä. Yhteensä 22 pelaajaa on kolmen lyönniun sisällä tuloksissa -3-6.

McIlroyn mahdollinen voitto nostaisi hänet PGA Tourilla Dustin Johnsonin rinnalle. Aktiivisesti PGA Tourilla pelaavista 34-vuotias McIlroy on omassa luokassaan.

PGA Tourilla eniten voittoja saavuttaneet pelaajat kautta aikojen:

  • 1. Sam Snead, Tiger Woods 82
  • 3. Jack Nicklaus 73
  • 4. Ben Hogan 64
  • 5. Arnold Palmer 62
  • 6. Byron Nelson 52
  • 8. Phil Mickelson 45
  • 26. Dustin Johnson 24
  • 28. Rory McIlroy 23

Discovery+ ja Eurosport 2 näyttävät the Memorial Tournamentin suorana kanavillaan

Kärkipari Rory McIlroy – Si Woo Kim lähtee kierrokselleen klo 20.35

Tulospalvelu

Etsi luettavaa