Hyppää sisältöön

Rory McIlroy: ”En tiedä, mitä Tommyn ja Francescon välillä tänään tapahtuu”

Rory McIlroy jakaa toista sijaa Doralissa.

Rory McIlroy kiitteli vuolaasti Thomas Bjørnin panosta Ryder Cup -voitossa.

Rory McIlroy oli jälleen Euroopan tärkeimpiä pelaajia, vaikka pisteiden valossa ei siltä näytäkään. Rory pelasi viidessä ottelussa ja toi Euroopalle kaksi pistettä.

Tänään hän hävisi tärkeässä avauspelissä tiukan taiston jälkeen Justin Thomasille. Roryn vahvuus tulee esille kuitenkin kentän ulkopuolella hengenluojana. 29-vuotias pelasi nyt jo uransa viidennen Ryder Cupin.

Kilpailun jälkeen haastattelussa McIlroy kiitti kaikki joukkueen jäsenet, caddiet, puolisot, kisakentän ja kapteeniston. Erityiskiitosta hän jakoi kippari Thomas Bjørnille, joka on rakentanut pelaajien välillä joukkuehenkeä jo pitkään. Bjørn itse ei ottanut omassa haastattelussaan kunniaa työstään, vaan oli vaatimaton ja kiitteli ainoastaan pelaajien panosta vähätellen omaa rooliaan. McIlroyllä oli nyt mahdollisuus jakaa kunniaa myös tanskalaiselle.

”Hän on ollut uskomaton täällä, ja hän on ollut yhteydessä jokaiseen kaveriin kahden vuoden ajan”, McIlroy korosti.

McIlroy korosti haastattelussa, että jokainen pelaaja toi Euroopalle tänä vuonna pisteitä. Hän korosti myös tulokkaiden roolia, joista Tommy Fleetwood oli vahvin lenkki neljällä pisteellään.

Bjørnillä oli myös tärkeä rooli kentän virittämisessä eurooppalaisille sopivaan kuntoon.


Lue lisää: Kippari Bjørnin ovela juoni puree amerikkalaisiin – USA:n hehtaaripyssyt hampaattomia kapeilla väylillä ja tuuheissa karheikossa


McIlroy luonnollisesti kiitti joukkuehenkeä, jonka ansiosta Eurooppa nousi jälleen Ryder Cupin valtiaaksi. Numerot olivat lopulta selvät: 17,5–10,5.

”Tämä on pelaajille mahtava kokemusta. On ollut uskomatonta saada jälleen uusia ystävyyssuhteita, jotka kestävät koko eliniän”, McIlroy sanoi.

Kun haastattelija kysyi, miten Eurooppa aikoo juhlia tänään voittoa, McIlroy otti hymyillen esille Euroopan sankaripari #moliwoodin eli Fleetwoodin ja Francesco Molinarin

”Francescosta ja Tommystä on tullut uskomattoman läheisiä tällä viikolla. En tiedä, mitä heidän välillään tapahtuu tänään”, hän kuittaili.

Lopputulokset

Etsi luettavaa