Hyppää sisältöön

Rory kritisoi Trumpin koronatoimia: ”En pelaisi hänen kanssaan uudestaan”

Rory McIlroy ei enää pelaisi kierrosta Donald Trumpin kanssa.

Rory McIlroy kertoi jälleen rehellisiä mielipiteitään avoimesti haastattelussa.

Kun Rory McIlroy pelasi kolme vuotta sitten kierroksen Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa, sosiaalisessa mediassa nousi pieni myrsky.

Tuolloin McIlroy perusteli päätöstään sillä, että hän hyväksyi kutsun pelata presidentin kanssa kunnioituksesta virkaa kohtaan.

”Kyse ei ollut sitoutumisesta tai poliittisesta sitoutumisesta millään muotoa”, hän puolusteli tuolloin päätöstään.

Mutta lähtisikö Rory uudestaan kierrokselle ristiriitaisia tunteita herättävän hahmon kanssa. Tähän saatiin vastaus, kun Rory vieraili torstaina McKellar Journal podcastissa.

”Ei, en lähtisi”, hän sanoi yksiselitteisesti.

Tosin Rory kritisoi lähetyksessä muutenkin istuvaa presidenttiä, joten hän uumoili, että tunne saattaa olla molemminpuolinen.

McIlroy tunnetaan siitä, että hän ei silittele lausuntojaan. Siihen hänellä on myös varaa. Hän esimerkiksi moitti Trumpia siitä, kuinka hän on hoitanut koronakriisiä pitkälti uudelleen valinta mielessään.

”Olemme keskellä jotain melko vakavaa. Se, että hän yrittää politisoida sen, kampanjoida sen avulla ja sanoa, että teemme eniten testejä maailmassa ikään kuin se olisi jonkin sortin kilpailu – se on vain kauheaa”, maailmanlistan ykkönen sanoi.

”Näin johtajan ei pitäisi käyttäytyä. Erityisesti näinä aikoina hänen pitäisi toimia diplomaattisesti, eikä hän nyt käyttäydy niin.”

Rory kertoi, että häntä on pyydetty pelaamaan toistekin Trumpin kanssa, mutta hän on kieltäytynyt.

Lähetyksessä hän kuitenkin myönsi, että peliseurana Trump oli mitä parhainta, ja hän kohteli kaikkia hyvin asemasta riippumatta.

”Hän oli erittäin karismaattinen ja mukava kaikille. Sillä ei ollut väliä, oliko kyseessä minä, muut ammattilaiset tai golfautoja hoitavat kaverit. Hänessä on selvästi jotain, ei hän muuten olisi Valkoisessa talossa, eikö niin?”

McIlroy pelaa huomenna hyväntekeväisyysottelussa Dustin Johnsonin, Rickie Fowlerin ja Matthew Wolffin kanssa. Tuotot luovutetaan koronaviruksen vastaisiin toimiin.

Etsi luettavaa