Hyppää sisältöön

Rory ja Spieth esittelevät hyviä tilastoja kotikisoissaan

Jordan Spieth pelaa AT&T Nationalia Texasissa ja Rory McIlroy isännöi Irish Openia European Tourilla. Molemmat pitävät kotikisaa yhtenä kauden tärkeimmistä mutta eivät ole vielä onnistuneet voittamaan kotiyleisön edessä.

PGA Tourilla Jordan Spieth on vain lyönnin päässä kärjestä. Spieth on avannut kilpailun uran alhaisimmalla 36 reiän tuloksella 129 (64-65). Kentän par on 70, joten yhteistuloksessa Spieth on yksitoista alle parin. Kilpailua johtaa Ben Crane (-12). Toisen kierroksen jälkeen Spieth oli tyytyväinen etenkin draivaamiseen, joka näyttää hyvältä myös tilastojen valossa. Kilpailussa Spieth on väyläosumissa (64%) sijalla 28 ja pituudessa 25, (290 jaardia). 

Hyvät avaukset ovat luoneet mahdollisuuksia rautapelille ja Spieth johtaa kilpailun griiniosumatilastoa. Jordan on missannut vain kolme griiniä kilpailun aikana ja osui perjantaina 17 viheriöön. Kierroksen jälkeen Spieth hieman vähätteli rautapeliään ja kertoi griinien olevan melko suuria. Hän uskoi, että lähestymisistä löytyy vielä parannettavaa viikonlopulle. Pallonlyömistä kuvaavassa Strokes Gained Tee ot Green tilastossa Spieth on yhdeksänneksi paras. 

Spiethin alkukausi ei ole sujunut odotusten mukaan griineillä. Avauskierroksilla putteri on toiminut ja Spieth kertoi mahdollisen virheen löytyneen Players viikolla. Strokes Gained Putting tilastossa Spieth on kahdeksas. 

AT&T National Leaderboard

Irish Openissa Rory McIlroy näyttää jälleen löytäneen dominoivan lyöntitaitonsa. Kahden kierroksen jälkeen McIlroy oli vain lyönnin kärjestä ja helpottunut, että pelit jatkuvat vielä viikonloppuna. Rory oli missannut Irish Openin cutin kolmena vuonna peräkkäin.

Avauskierroksilla Roryn lyöminen osoitti loistavia tialastoja. Griiniosumat 83% ja väyläosumat 71%. Parannettavaa löytyy kuitenkin lähipelissä. Torstaina ja perjantaina Rory missasi yhteensä vain kuusi griiniä mutta sortui silti neljään bogiin. Putteja kertyi kahdelta kierrokselta melko suuri määrä 62. Tämä on kymmenen puttia enemmän kuin 36 rieän kärkimiehellä Danny Willetillä. Uskon silti, että McIlroyn lyöminen riittää voittoon tällä viikolla. 

Kun kolmatta kierrosta on pelattu viisi väylää Rory McIlroy ja Danny Willet jakavat kärkisijaa tuloksessa -8. 

Leaderboard

Etsi luettavaa