Hyppää sisältöön

Rory on jälleen numero yksi – Välimäki uransa parhaaseen sijoitukseen maailmanlistalla

Rory McIlroy on jälleen golfin maailmanlistan ykkönen.

Rory McIlroy oli edellisen kerran maailmanlistan ykkösenä vuonna 2015.

Rory McIlroy on jälkeen miesten kilpagolfin valtias. Hän nousi maailmanlistan kärkeen, vaikka ei pelannut viime viikolla kilpailua lainkaan.

Edellisen kerran floridalaistunut pohjoisirlantilainen oli maailmanlistan ykkösenä kesällä 2015 eli yli viisi ja puoli vuotta sitten.

Ennen tätä viikkoa Rory oli maailmanlistalla kakkosena. Hän nousi toiseksi viime syksyllä voitettuaan Tour Championshipin eli PGA Tourin finaalikisan. Sen jälkeen hän voitti myös Kiinassa pelatun WGC-kisan

Tänä vuonna Rory on pelannut vain yhden kilpailun, Farmers Insurance Openin. Hän sijoittui kisassa kolmanneksi.

Hän syrjäytti maailmanlistan ykkösen paikalta Brooks Koepkan, joka nousi kärkeen viime toukokuussa voitettuaan PGA Championshipin. Vielä syyskuun Tour Championshipissä hän oli neljäntentä, mutta sen jälkeen pelit eivät ole kulkeneet, osin terveysvaivojen vuoksi.

Suomalaisista hienosti Australiassa esiintynyt Sami Välimäki nousi maailmanlistalla sijalle 367, mikä on 21-vuotiaan uran paras noteeraus. Samalla hän nousi suomalaisista lähes Tapio Pulkkasen kantaan. ”Hattu-Tapion” tuorein noteeraus on 363:s.

Suomen ykköspelaajana jatkaa Mikko Korhonen (156:s) Myös Kalle Samooja mahtuu rankingissa kahdensadan parhaan joukkoon (198:s).

Golfin maailmanlista

Etsi luettavaa