Hyppää sisältöön

Rory: ”Haluan voittaa mestaruuksia, en kasvattaa lajia”

Rory McIlroy sanoi ei olympiagolfille.

Rory McIlroy jäi pois olympialaisista. British Openin tiedotustilaisuudessa hän perusteli päätöstään tavalla, jotka sai monen kulmat kohoamaan.

Olympiagolfiin on noin kuukausi aikaa. Ensi viikolla tiedetään, ketkä 60 miestä ja naista lähtevät Rion golfkisaan.

Nyt jo tosin tiedetään monta nimeä, ketkä kisaan eivät aio osallistua, sillä todella moni huippupelaaja on kieltäytynyt osallistumasta olympialaisiin, kuka mihinkin syyhyn vedoten. Esimerkikiksi golfin maailmanlistan neljä tämän hetken parasta pelaajaa eivät aio matkustaa Rion olympialaisiin.

Neljä parasta poissa

Jason Day, Dustin JohnsonJordan Spieth ja Rory McIlroy ovat vuoroin ilmoittaneet aikovansa jättäytyä pois kisasta. Moni on perustellut poisjäämistään riskillä sairastua zikavirukseen. Eilisessä British Openin tiedotustilaisuudessa McIlroy taisi kuitenkin lipsauttaa todellisen syyn poisjäämiseensä: arvostuksen puute olympiagolfia kohtaan.

”Aion luultavasti katsoa olympialaisia, mutta en ole varma, onko golf niiden tapahtumien joukossa, joita katson”, McIlroy sanoi.

Kun seuraavaksi McIlroylta kysyttiin, mitä hän sitten aikoo katsoa, vastaus oli paljon puhuva: “Luultavasti yleisurheilua, uintia ja uimahyppyjä. Juttuja, joilla on merkitystä.”

Päätös oli helppo

Kun esimerkiksi Jordan Spieth sanoi päätöksen olleen vaikeimpia joita hän on elämässään tehnyt, McIlroy sanoi, ettei olympialaisista vetäytyminen tehnyt oikeastaan tiukkaakaan.

”Minusta ei tunnu siltä, että olisin pettänyt pelin. En aloittanut golfia siksi, että yrittäisin kasvattaa peliä. Pelaan golfia siksi, koska haluan voittaa mestaruuksia ja yhtäkkiä olen siinä pisteessä, että minulla olisi vastuu pelin kasvattamisesta. Ymmärrän toki tämän, mutta se ei ole syy, miksi pelaan golfia”, McIlory sanoi British Openin tiedotustilaisuudessaan.

Peltoniemi: ”Triplabogey Roryltä”

McIlroyn lausunnot on otettu ristiriitaisesti vastaan. Esimerkiksi Suomen Golfliiton puheenjohtaja Petri Peltoniemi kuvaili McIlroyn lausuntoja Facebook-seinällään triplabogiksi.

”Uskomattoman huonoja kommentteja ja perusteluja”, Peltoniemi kirjoitti.

Laji-ihmisten mielestä olympialaiset ovat golfille lajille tärkeä, koska se tuo lajia näkyville sellaisten ihmisten keskuudessa, jotka eivät sitä vielä pelaa. Olympiagolfin avulla laji voisi siksi saada uusia harrastajia.

Golfammattilaiset pelaavat Riossa kunniasta, sillä olympialaisissa ei jaeta rahapalkintoja. Huippupelaajien poisjääminen laimentaa kuitenkin kisojen merkitystä. Suomesta kisoihin ovat ehdolla Mikko Ilonen, Roope Kakko, Noora Tamminen ja Ursula Wikström.

Etsi luettavaa