Hyppää sisältöön

Roope teki uransa ensimmäisen holarin – ja se tallentui videolle

Roope Hakkolan holari tallentui videolle.

Roope Hakkola striimasi tiistaina suoraa golfkierrosta YouTube-kanavalle, kun kymppireiällä hän onnistui jokaisen golfarin unelmassa.

Kun pelaaja tekee hole-in-onen, onnekkaasta tapahtumasta otetaan yleensä kuva muistoksi.

Roope Hakkolan ei tarvinnut. Hänen holarinsa tallentui videolle. Se on harvinaista, jos ei satu olemaan tour-pelaaja.

Videointi selittyy sillä, että Hakkolalla on tiivis 20 hengen kaveriporukka, joka pelaa usein kimpassa golfia ja jokainen plikierros tilastoidaan porukan sisäiselle, suljetulle internet-sivulle.

Tällä kertaa Suur-Helsingin Golfin Lakistossa oli käynnissä keskinäinen reikäpeli. Mutta koska kaveriporukasta vain harva pääsi oli tällä kertaa kilpailemassa, Hakkola päätti striimata kierroksen livenä suljetulle YouTube-kanavalle.

Lakiston reiällä numero 10 Hakkola tarjosi porukalla katsottavaa koko rahan edestä. Kyseessä on noin 135 metriä pitkä par 3 -reikä ja keskustelu Hakkolan lyönnin jälkeen meni kutakuinkin seuraavasti:

”Samppanjahommia.”

”Katosko se?”

”Se katos.”

”Mitä *****”

”Ei kai se ****** mennyt kuoppaan?”

”Se tuli tuohon griinille alas ja katos.”

”Mennään kattelee.”

Ja sieltähän se pallo löytyi, kuopasta. Hakkolan uran ensimmäinen hole-in-one oli nähnyt päivänvalon.

”Striimiä katsoi seitsemästä yhdeksään kaveria ja kyllä sieltä alkoi aika reaaliajassa onnitteluviestejä tulla puhelimeen”, hän kertoi.

Kyseisellä reiällä oli vielä melkoinen bonus, sillä kotimainen panimo tarjoaa sillä kaikille holarin tehneille pelaajille koko vuoden saunaoluet, mikä tässä tapauksessa tarkoittaa 52 six-packia olutta eli yhteensä 312 tölkkiä.

Hakkola reiluna kaverina lupasi tarjota siitä osansa myös golfporukan jäsenille.

”Meillä on elokuussa Turun suunnalla golfkisa, eiköhän sinne oteta Sandelsia mukaan”, Hakkola lupasi.

Hakkola on innokas golfari, joka kiertää vuosittain yli 80 kierrosta. Hän pelaa singelin tasoituksella.

”Olisiko se 9,4 luokkaa”, hän sanoi.

Golfin pelaamista hän jatkaa myös talvisin, tosin pelikonsolilla. Hakkola pelaa The Golf Club -peliä saman kaveriporukan kanssa.

Hän on myös tehnyt harrastusmielessä The Golf Club -peliin itse kahden suomalaista kenttää, Keimolan Saraksen ja juuri kyseisen SHG:n Lakiston kentän, jolla holari syntyi. It-alalla työskentelevä Hakkola on opiskellut aikoinaan myös 3D-animointia.

Vähän ennen haastattelua Hakkola kävi itse asiassa verestämässä tuoreita muistoja ja pelaamassa kyseisen reiän pelikonsolilla. Miten meni?

”En osunut edes viheriölle”, hän naurahti.

Tiesithän, että GoGolfin jäsenyyteen kuuluu myös hole-in-one-vakuutus

Etsi luettavaa