Myös Roope Kakon kisa päättyi karsiutumiseen – Sami Välimäen, Matias Honkalan ja Lauri Ruuskan kisa päättyi perjantaihin

Roope Kakko karsiutui ensimmäisessä kolmesta kisastaan lyönnillä, ja oli 48:s toisessa. KUVA: GETTY IMAGES

Roope Kakko (70-69,-5) oli 55:s Bloemfontein Golf Clubilla perjantain jälkeen. Jatkopaikka oli tässä vaiheessa Kakon oman käsityksen mukaan kuitenkin jo menetetty. Lauantaina aamulla lähes puolet 216:sta pelaajasta kiersi ukkosen keskeyttämässä kisassa toisen kierroksensa loppuun.

”Kyllä se cutin selvittäminen olisi vaatinut lyönnin paremman yhteistuloksen” kolmannen kilpailunsa Etelä-Afrikassa putkeen pelannut Kakko analysoi ja oli oikeassa. Lopullinen sijoitus oli 80.

”Vaikka karsiutuminen nyt taitaakin osua kohdalle, voin todeta tämän olleen oikein hyvä reissu Etelä-Afrikkaan. Olen tehnyt paljon hyviä juttuja. Lyöntipeli, tai sen puute ei ole esteenä menestymiselle.”

”Fakta on sekin, että kyllä tässä pitää tähdätä korkeammalle kuin tekemään cuttaja.”

Kakon kanssa samaa sijalukua jakoi perjantain jälkeen vasta 21 reikää pelannut kahden edellisen kisan ykkönen, JC Ritchie.

Hänellä on mainio mahdollisuus vielä jopa voittaa kolmas kisa peräkkäin, mikäli launtaina aamulla 175-senttinen ja 107-kiloinen voimanpesä hivuttautuu birdeillä jatkoon ja lähemmäs kärkeä.

Matias Honkalan (-3) kohtalo on jo sinetöity, sijaluku on päälle sadan, kuten myös Lauri Ruuskan (par) kohdalla on tilanne.

Viikonlopun kisamenestys jäänee suomalaisittain Asian Tourilla 31:na olevan Janne Kasken, sekä Singaporessa (LPGA) kisaavan Matilda Castrenin (58.) varaan.

Kenia ei ollut vielä kultakaivos Sami Välimäelle

Sami Välimäen kierrostuloksissa (72-72,+2) oli DP WOrld Tourin kisassa Kenian Nairobissa kaksi lyöntiä liikaa.

Maaliskuun seuraaavilla viikoilla DP World Tour pyörii Etelä-Afrikassa (2x) sekä Qatarissa.

Vällimäen rinnalle suomalaismenestystä hakevat myös Kalle Samooja, Mikko Korhonen, sekä Tapio Pulkkanen.

Kilpailua johtaa Intian Shubhankar Sharma (-10)