Hyppää sisältöön

Roope Kakon eeppinen kiri uusintaan ja voittoon: loppusuoralla eagle ja holari perättäisillä rei’illä

Roope Kakko nousi sunnuntain hurjan kierroksensa tuloksena seitsemän lyönnin päähän voittajasta

Roope Kakko teki sunnuntaina Hill Side Golfissa jotain käsittämätöntä. Naisten sarjan voittoon nousi huippukierroksen pelannut Niina Liias.

Nuori ammattilainen Matias Honkala oli marssimassa selvään voittoon Finnish Tourin avauskilpailussa, mutta sai Roope Kakolta oppitunnin, että kisa on ohi vasta sen jälkeen, kun kaikki reiät on pelattu loppuun.

Neljä reikää ennen loppua Honkala johti kilpailua peräti viidellä lyönnillä, mutta kokenut Kakko veti sellaisen loppukirin, jollaista on harvoin – jos koskaan – nähty.

Kakko lämmitteli viidennellätoista reiällä tekemällä birdien ja nousi neljän lyönnin päähän Honkalasta. Seuraavalla reiällä Kakko löi avauksen par 4:llä griinibunkkeriin, josta löi vaikeasta paikasta suoraan kuppiin: eagle ja eroa Honkalaan enää kaksi lyöntiä.

Toiseksi viimeisellä reiällä Kakko jatkoi ilotulitustaan lyömällä pallon suoraan reikään: holari ja lyönnin johto, kun Honkala puttasi kolme kertaa ja teki bogeyn.

Päätösreiällä Kakko sortui itse kolmeen puttiin ja mentiin uusintaan. Sen Pickala Golfia edustava European Tour -voittaja vei nimiinsä toisen uusintareiän birdiellä.

”15. reiän birdie oli helvetin tärkeä, kun siihen mennessä mikään ei ollut mennyt omaan suuntaan. Seuraavalla löin hyvän bunkkerilyönnin, joka meni sisään. Sitten olinkin enää kahden lyönnin päässä. 17:llä Matias alkoi varmasti jo miettiä, että tuo vanha näätä tulee tuolta takaa jo aika lähelle. Löin avauksen lipun vasemmalle puolelle, ja se sattui menemään sisään”, voitostaan 2650 euroa kuitannut Kakko sanoi.

Kakolle visiitti Audi Finnish PGA Golf Tourille oli tärkeä välietappi, jossa hän pääsi näkemään oman pelinsä tämänhetkisen tason kilpailutilanteessa. Pelissä oli paljon hyvää, mutta myös puutteet tulivat esille.

”Pääsin pelaamaan sellaiseen tilanteeseen, jossa tulee vähän tykytystä. Tuossa lopussa oli juuri sellaista, ja niissä kohtaa näkee, mikä omassa pelissä toimii ja mikä vaatii korjausta. Nyt näki taas, että draiviin voin aina paineen alla luottaa, mutta lähipelissä on työsarkaa. Mutta ei auta muuta kuin mennä treenaamaan”, Kakko kertoi havainnoistaan.

Honkala oli vireessä varsinkin etuysillä, jonka hän pelasi hämmästyttävästi 28 lyönnillä eli kahdeksan alle parin. Takaysin hän pelasi yhden yli parin.

”Kyllä tämä kismittää. Hyvä etuysi, ja olisi pitänyt pystyä jatkamaan samalla vauhdilla takaysikin. Mutta tällä kertaa kävi näin”, Honkala manasi.

Maininnan arvoista on sekin, että Kakko teki päätöskierroksella kolme eagleä, joista yksikään ei tullut par 5 -reiällä. Kakon päätöskierroksen tulos 67 eli hän päätyi Honkalan kanssa kolmen kierroksen jälkeen yhteistulokseen -17.

Miesten sarjassa kolmanneksi sijoittui Ilari Saulo tuloksella -14 ja neljänneksi Jonatan Jolkkonen kaksi lyöntiä pronssin hävinneenä.

Liiakselle uran paras kierros

Naisten sarjan voittoon pelasi Niina Liias, joka pelasi tänään seitsemän alle parin. Liias oli ennen päätöspäivää seitsemän lyöntiä kisan kärjessä ollutta Krista Junkkaria perässä, mutta uran paras kierrostulos (65) nosti Kalajoen Golfia edustavan Liiaksen voittoon ennen Sanna Nuutista ja Noora Komulaista, joiden yhteistulos oli viisi alle parin.

”Tänään oli helppo päivä. Sain hyvän alun kierrokselle ja lyönnit osuivat tosi hyvin koko ajan. Puttikin toimi ihan superhyvin kaikki kolme päivää”, Liias sanoi tyytyväisenä.

”Tämä oli kokonaisuutena ihan loistava viikko. Pelasin Pro-Amin, joka oli todella hauska tapahtuma ja siitä sai hyvän fiiliksen tähän kisaan. Olen aina tykännyt pelata täällä, ja nyt oli kiva vielä voittaa.”Junkkari putosi lopulta kuudenneksi pelattuaan tänään kisan kierroksen 76 lyönnillä.

Toiseksi sijoittunut Noora Komulainen oli onnensa kukkuloilla kahdeksannella reiällä, jossa hänen avauksensa löysi tiensä reikään. Kyseessä oli Komulaisen uran neljäs hole in one.

”Tiesin heti, että nyt lähti hyvä lyönti. Siinä vain toivoi, ettei pallo spinnaa liikaa. Mutta olihan se kiva onnistua”, Komulainen myönsi.

Neljännen sijan jakoivat Tiia Koivisto ja Petra Salko tuloksella -4.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa