Hyppää sisältöön

Roope Kakolle jälleen top-10 Challenge Tourilla

Roope Kakko jäi niukasti ulos Challenge Tourin finaalipaikasta

Roope Kakko ei saanut parasta irti itsestään Tanskan CT-kisan viimeisenä päivänä. Kakko onnistui kuitenkin säilyttämään itsensä kymmenen parhaan joukossa.

Roope Kakon pelit Challenge Tourilla jatkuivat erittäin vahvasti myös Tanskan kisan osalta. Ennen Tanskan kisaa Roope oli päässyt jatkoon jo viisi kertaa peräkkäin ja taustalla oli kolmas sija Finnish Challengesta. 

Tanskassa jopa voitto oli hyvin otettavissa viimeisenä päivänä, mutta Roope ei päässyt birdieputkiin käsiksi keskytysten riivaamana viimeisenä päivänä. Roope oli vielä viisi reikää ennen loppua voitossa kiinni, mutta bogit väylillä 14 ja 18 tiputtivat hänet lopulta kymmenennelle sijalle. 

Kakko otti top-kympistä 4400 euron shekin ja nosti kausiansionsa reiluun 21 000 euroon. Ranking-sijoitus paranee muutaman pykälän, mutta ei taida ainakaan vielä varmistaa paikka Rolex Trophyyn kahden viikon päästä. Roope on ilmoittautunut Pohjois-Irlannin kisaan ensi viikolle, jossa jaossa on noin 220 000 euroa. 

Skotlantilainen Calum Hill puristi lopulta tasaisen kisan voiton. Voitto oli hänelle toinen kolmen viikon sisään ja Vierumäellä hän jakoi Roope Kakon kanssa kolmannen sijan. Ennen Vierumäkeä hän oli seitsemän miljoonan dollarin Scottish Openissa komeasti 26:s, joten taloudellisesti viimeiset neljä viikkoa ovat olleet melkoisia jättipotteja 24-vuotiaalle! 

Kakkoseksi jäi paluuta European Tourille hakeva Joel Sjöholm, joka nousee CT:n rankingissa sijoituksellaan jo 11:nneksi. 

Etsi luettavaa