Hyppää sisältöön

Roope Kakolla vauhti päällä Portugalissa – voittaja saa pelioikeuden ET:lle kaudelle 2021

Roope Kakko sai kaudella 2015 kortin ET:lle voittamalla Madeiralla

Myrsky siirsi Portugal Openin toisen kierroksen pelejä lauantaille. Roope Kakolla on suloisia muistoja ET-kortin saavuttamisesta ET:n ja Challenge Tourin yhteiskisasta.

Portugal Openissa Royal Óbidos Spa & Golf Resortin kentällä pelit jäivät perjantain vähiin. Suurin osa pelaajista kiertää lauantaina toista kierrostaan, näiden joukossa Roope Kakko (-5/27 reikää) sekä Oliver Lindell (+3/18).

Janne Kasken urakka päättyi tuloksiiin 78-79.

Mielenkiintoiseksi 500 000 euron kokonaispotin tarjoava kisa nousee suomalaisittainkin sen johdosta, että kotimaassa kahdesti kaudella 2020 voittanut Roope Kakko  on erittäin hyvissä asemissa ja nälkäinen menestymään.

”Siellä Portugalissa olisi voittajalle tarjolla pelioikeus ET:lle vuodeksi 2021”, hän muistutti antaessaaan haastattelua elokuussa  Kivitippu Pro-Invitationalin voitettuaan. Portugalin kisa on hänen kohdallaan täsmäammuntaa, iso mahdolisuus, kuten toki kaikille muillekin kärkipään pelaajille, joista vain harvalla on kortti vuodelle 2021 taskusssan.

Kauden ensimmäisen ykköstilansa Kakko saavutti FT:n avauskisassa Hill Sidessa ”dramaattisten” vaiheiden jälkeen tehtyää ratkaisun hetkillä hole in onen.

38-vuotiaalle pelaajalle tien tukkiutuminen koronan  aiheuttamien muutosten johdosta ET:lle vuodeksi 2021, on nuoria pelaajia rankempi rangaistus.

Portugalin ”takaportti” on nyt raollaan. 

Kaudella 2015 Kakko tähtäsi huolella Madeiran kisaan, jossa oli sama palkinto, pelioikeus vuodeksi tarjolla. Kisaa siirrettiin keväältä kesään. Tilaisuuden auettua Kakko oli rautaa pelaten kaksi viimeistä kierrosta 17 alle parin (64-63) ja voitettua kisan kolmella lyönnillä.

Hän sai vahvan kategorian ET:lle kauden 2016 loppuun, mutta ei kyennyt sitä pelaamalla uusimaan.

Meneillään olevassa kisassa Kakko on 27 reiän jälkeen (-5) erinomaisissa asemissa, sillä paras 36 reiän tulos oli tässä vaiheessa kuusi alle.  Aikataulusta ollaan Portugalissa niin paljon perässä, että kisan pelaaminen 72 reiän mittaisena  on vielä kyseenlaista.

Tuloslista, Portugal Open

  

Etsi luettavaa