Hyppää sisältöön

Roope Kakolla vahva nousu Tšekissä: ”Puttigripin palauttaminen nuoruusvuosien tapaan tuottaa tulosta”

Roope Kakolla on käytännössä kaksi valmentajaa. Mika Piltz huolehtii täyden svingin rakentamisesta, Timo Rauhala huolehtii lähipelistä ja putista. KUVA: GETTY IMAGES

Roope Kakko -5 (71-69-65) pelasi päivän kolmanneksi parhaan tuloksen Golf & Spa Kunětická Horan kentällä nousten sijalle 13:s ennen viimeistä päivää. Challenge Tourin isaa johtavaan Udo Cossaudiin (-12) on seitsemän lyöntiä, toiseen sijaan viisi.

Roope Kakolla on hyviä muistoja Tšekissä pelatuista kisoista. Edelliskaudella hän oli CT:n kisassa neljäs, 2015 DP World Tourin kisassa viides.

Lauantaina Kakko tehtaili seitsemän birdietä, selvisi ilman bogeja, mutta töhräsi mahdollisuuden päivän parhaaseen tulokseen tekemällä lyhyellä par-nelosella tuplan.

Tulos 65,-5 oli kuitenkin huippukovaa valuuttaa, vain kärkikolmikko ylsi tuloksiin 63-64 lyöntiä.

Lauantaina upposi lähes joka paikasta

”Perjantaina pelasin ja löin tosi hyvin. Kolmannnen päivän tulos tuli käytännössä sillä että laitoin birdie- ja par-putteja sisään lähes joka paikasta”, Kakko määritteli nousuaan.

Puttipelinsä tuntumaan Kakko on erittäin tyytyväinen, ja jakaa siitä tunnustusta lähipelissä ja putissa häntä viimeaikoina koutsanneelle Timo Rauhalalle.

”Timolla on aivan loistava silmä nähdä asioita. Hän katsoi grippiäni, ja totesi, että silloin kun nuorena puttasin hyvin, maila oli huomattavasti enemmän sormilla putatessa. Kuten Tigerilla.”

”Tämä ajatus on toiminut todella hyvin myös käytännössä, samoin se, että olemme tietoisesti rakentaneet vasempaan ranteeseen kulmaa alkuasennossa. Maila liikkuu aivan eri tavalla ja pallo pyörii terhakammin. Nämä muutokset antavat hurjasti uskoa tulevaisuuteen”, Kakko iloitsee.

Sunnuntaina Kakolla on mainio mahdollisuus nousta kärkikymmenikköön ja nostaa päätään CT:n rahalistalla, jolla sijoitus on viiden pelaamansa kisan jälkeen 175.

Neljä kisoista on päättynyt karsiutumiseen, ainoa neljän kierroksen kisa tuotti sijan 46.

”Etelä-Afrikassa karsiuduin kolme kertaa yhdellä lyönnillä. Fakta on kyllä se, että en lyömisen osalta ole tällä hetkellä vielä siinä iskussa, että kykenisin taistelemaan kärkisijoista.”

”Parempaa kohden kuitenkin mennään. Finaalipäivänä en tule ottamaan painetta sijaluvustani, vaikka taatusti annan kaikkeni jokaiseen lyöntiin.”

Toisen päivän jälkeen parhaana suomalaisena ollut Matias Honkala (70-67-70,-3) aloitti lauantaina ponnettomasti, mutta kykeni sisääntulossa nousemaan samaan tulokseen josta lähti.

Oliver Lindell (69-71-67,-3) pääsi kolmannnen kerran peräkkäin jatkoon ja lähtee Honkalan tavoin sijalta 30:s hakemaan nousua tuloslistalla.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa