Hyppää sisältöön

Roope Kakolla räjähtävä lähtö Kiinassa

Roope Kakko oli tuloksentekotuulella.

Roope Kakko jakaa kolmatta sijaa Volvo China Openissa Pekingissä. Kakko pelasi avauskierroksen tulokseen 66 eli kuusi alle parin. Myös Mikko Korhonen aloitti kisan vahvasti.

Roope Kakko aloitti härkämäisen vahvasti Euroopan Tourin kisan torstaina Kiinassa. Kakko pelasi bogittoman kierroksen 66 eli -6. Kuudesta birdiestään Kakko teki peräti viisi etuysillä.

”Etuysi saatiin pelata aamulla tyynessä kelissä. Tarjosin itselleni jokaisella viheriöillä hyvän birdiepaikan, viisi sain niistä hyödynnettyä. Toisella puoliskolla tuuli nousi, kenttäkin on siltä osin vaativampi.
Hieno avauskierros, perjantaina jatketaan uudella innolla”, Kakko sanoi.

Ennen kierrosta Kakko tunsi olevansa nousevalla kuntokäyrällä. Näillä fiiliksillä oli hyvä lähteä kisaamaan, ja tulos oli sen mukaista. 

”Oma vireeni on ollut kahden viikon ajan nouseva. Nyt olen vielä saanut kisojen välissä tarpeellista lepoa. Tuntuma suorituksiin on hyvä, pystyn ennakoimaan millaista lyöntiä on tulossa.”

Tilastojen valossa Kakon kenttäpeli oli iskussa. Hän osui väylän 11/14 kertaa ja birdietä hän pääsi puttaamaan peräti 16 kertaa.

Korhonen kympin sakissa

Myös Mikko Korhonen aloitti turnauksen hyvin. Korhonen kiersi Topwin Golf & Country Clubin kentän tulokseen 68 eli neljä alle parin. Avauskierroksen jälkeen Korhonen on kisassa jaetulla 10. sijalla.

”Hyvän alun sain päivään tänään, neljä alle kuuden jälkeen. Sen jälkeen oli hitusen vaikeampaa, ei oikein ollut birdie-paikkoja ja löin muutamia huonoja rautoja. Muutama hyvä par-pelastus piti junan raiteillaan”, Korhonen kuvaili kierrostaan.

”Hyvä kierros oli, paljon hyviä vetoja ja kärsivällistä puurtamista tarpeen vaatiessa.”

Korhonen teki viisi birdietä, mutta nummelalaisen korttiin tuli myös yksi pieni kauneusvirhe eli bogey reiälle numero yhdeksän.

Kisassa on mukana myös Mikko Ilonen, joka pelasi tuloksen 73. Ilonen kärsi hieman tuuliolosuhteista, vaikka hänen puttipelinsäkään ei toiminut niin kuin piti.

”Aamulla oli selvästi helpompi olosuhde, takaysillä alkoi jo tuulemaan reippaasti”, Korhonen sanoi. 

Otto pelasi yhdeksän alle

Kilpailua johtaa Etelä-Afrikan Hennie Otto, joka pelasi huipputuloksen 63. Kisan toisena pelaa Itävallan Bernd Wiesberger, joka on jäänyt johtajaksi kahden lyönnin päähän.

 


Seuraa kisaa Viasat Golfilta ja Viaplayltä. Lähetys alkoi klo 7.30


 

Etsi luettavaa