Hyppää sisältöön

Roope Kakko vankisti asemansa finaalitaistossa – pelurin takaysi

Roope jatkaa tasaista kauttaan

Roope Kakolla on sunnuntaina edessä isojen panosten kierros. 37-vuotias pelaa itselleen vahvat todennäköisyydet European Tourin paikkaan ensi vuodelle onnistumisella, epäonnistumisella todennäköisempi työpaikka ensi vuonna on Challenge Tour.

Roope Kakko oli tänään selkä seinää vasten Kiinassa. Ensimmäisen yhdeksän reiän aikana ei tapahtunut hyviä asioita ja tuplabogi par-vitosella kasilla piti Roopen +1 tuloksessa kierrostaan ja kaukana tarvittavista sijoituksista CT:n finaalipaikan kannalta. 

Sama tulos löytyi kortista vielä seitsemän reikää ennen loppua ja näytti siltä, että Kakon tie Challenge Tourilla 2019 on tulossa tiensä päähän. Espoolainen ei kuitenkaan luovuttanut vaan painoi jalan kaasulle kierroksen loppuun! 

Birdie väylälle 12, eagle 13:nnelle ja vielä birdie 15:nnelle nostivat Roopen kierrostaan -3:een ja takaisin taistoon paikasta CT-rankingin 45 parhaan joukkoon. Vielä birdie viimeisellä takasi päivän tulokseksi 68 (-4), jolla Roope nousi päivän aikana kolme sijaa 12:nneksi. 

Yhteistulos -11 ja nykyinen sijoitus ennustaa Roopelle rankingissa sijaa 47 kun kiertueen finaaliin otetaan mukaan 45 parasta pelaajaa rankingista. Lyöntikin paremmin voisi riittää Roopelle kyseiseen rajapyykkiin. 

Kakolla on matkaa jaettuun kuudenteen sijaan kaksi lyöntiä. Neljäs sija on kolmen lyönnin päässä ja kärkikin ”vain” kuuden lyönnin päässä. Superonnistuminen sunnuntaina voisi nostaa Roopen jopa kiinni paikkaan 15 parhaan joukossa rankingissa. 

Finaaliin pääseminen helpoittaisi unelmaa ensi vuoden European Tourista kahdellakin tavalla. Finaalissa on suuri palkintopotti ja sijoittumalla kahden parhaan joukkoon Mallorcalla noussee melko varmasti rankingin 15 parhaan joukkoon ja vahvalla kortilla European Tourille. 

Toinen hyöty on siinä, että vaikka Mallorcalta ei aukeaisikaan paikkaa, voisi Roope valmistautua suoraan European Tourin karsintafinaaliin ilman, että tarvitsee kahlata läpi vaikeaa toista karsintavaihetta 1,5 viikkoa ennen finaalia. 

Perinteisesti CT:n kautta suoraan finaalikarsintaan tulevat pelaajat ovat erittäin vahvoja myös finaalikarsinnassa. 

Foshan Openin kärjessä ovat kiinalainen Zheng-Kai Bai ja Ricardo Santos tuloksessa -16. 

Etsi luettavaa