Hyppää sisältöön

Roope Kakko siirtynyt johtoon Tanskassa

Roope Kakko saa nauttia pelipaikoista niin pitkään kuin ranking pysyy 45 parhaan joukossa

Roope Kakko hakee uransa neljättä Challenge Tour -voittoa Tanskasta. Kilpailu on keskeytetty toistaiseksi ukkosen takia.

Roope Kakko on siirtynyt Tanskassa pelattavan Made in Denmark -kilpailun kärkeen, kun hän on pelannut kierrosta 12 reikää toista kierrosta. Hän tätä päivää neljä alle parin.

Kakko on nyt yhteistuloksessa -11 ja hän on johdossa yksin. Kakkossijaa jakavat tässä vaiheessa Englannin Nick McCarthy ja Matthew Jordan sekä Saksan Moritz Lampert. Lampert ja McCarthy ovat jo pelanneet kierroksensa loppuun.

Etuysin (Kakon tapauksessa reiät 10–18) hän pelasi yhden alle parin, mutta takaysin hän on aloittanut kolmella perättäisellä birdiellä. Mikäli Kakko jatkaa samaan malliin, hän pelaa voitosta ja toisena perättäisenä viikonloppuna.

Mielenkiintoista asiassa on se, että vielä sunnuntaina Roope oli sitä mieltä, että jättää kisan väliin. Hän tuli onneksi myöhemmin toisiin ajatuksiin. Matka Tanskaan kannatti tehdä, sillä se voi taata hänelle lisää pelimahdollisuuksia tällä kaudella.

Sijoittuminen kärkipaikoille Tanskassa toisi Kakolle todennäköisesti paikan ensi kaudella Challenge Tourilla. Lisäksi hän voisi vahvistaa asemaansa 45 parhaan joukossa. Kiertueen 45 parasta pääsee suoraan European Tourin karsintojen finaalivaiheeseen.

39 parasta puolestaan pääsee mukaan elokuun lopussa pelattavaan Rolex Trophyyn, joten pitkälti kutsujen varassa pelaavalla Kakolla on paljon pelissä. Ennen Tanskan-kilpailua Kakko oli rankingissa 49:ntenä.

Eiliseen tapaan ukkonen keskeytti kilpailun puolenpäivän aikaan pariksi tunniksi. Sen jälkeen pelaajat päästettiin uudelleen kentälle, mutta ukkosrintama tuli uudelleen päälle, ja kilpailu keskeytettiin klo 14.45 uudelleen.

Kisa pelataan Silkeborg Ry Golfklubin Ry-kentällä, jossa tulostaso on ollut huima. Tällä hetkellä ennustettu cut-raja on -4, mutta se saattaa siitä vielä muuttua.

Kisassa on Kakon lisäksi mukana kaksi muutakin suomalaista. Aleksi Myllymäki on tuloksessa -1 ja Henri Satama +2. He eivät ole vielä lähteneet toiselle kierrokselle.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa