Hyppää sisältöön

Roope Kakko keskittyy rytmiin: bogifree -kierros FT-kauden avauksessa!

Roope Kakko avasi kotimaan kisakauden virheettömällä suorituksella

Roope Kakko pelasi kauden ensimmäisen kisakierroksensa Suomessa virheettömissä merkeissä. 36-vuotias Kakko on panostanut talven aikana yksinkertaisiin asioihin tekniikkansa suhteen ja kokee olevansa valmis kesän peleihin.

Finnish Tour -kausi 2018 polkaistiin käyntiin Nordcenterin Freamilla. Ensimmäisessä ryhmässä kierroksensa pelannut Roope Kakko takoi taululle parhaat lukemat tuloksen 68 (-4) muodossa. Kakko oli todella tyytyväinen tekemiseensä, vaikka kokeekin, että tulos olisi voinut olla alhaisempi. 

”Tosi kiva oli vetää täysin tyynessä kelissä. Puttasin birdietä jokaisella väylällä, kerran olin foren puolella. Kaksi meni sisään ihan vierestä ja pari kolme metristä siihen kylkeen”, Kakko kertasi kierroksensa tapahtumia. 

Roope vietti kolme kuukautta talvestaan Floridassa. Sen jälkeen hän kävi Keniassa pelaamassa Challenge Tourin kisan. Lisäksi hän on sairastellut ja käynyt vetämässä yhden poikien treenireissun Skånen maisemissa. 

”Keniaan matkasi 30 tuntia ja selkä oli mennyt edellisellä viikolla epäkuntoon. Se viikko meni vähän ohi minun osaltani. Kevättä on myös varjostanut sairastelu, en ole saanut kovin paljoa ehjiä treeniviikkoja alle”, Roope kertaa. 

Kakko on talven aikana panostanut yksinkertaisiin asioihin teknisellä puolella. Hän tarkasteli videolta tekniikkaansa uran parhailta vuosilta viiden vuoden takaa. 

”Huomattiin Kevin Smeltzin kanssa, että suunnanvaihdokseni on ollut paljon rauhallisempi silloin. Nyt keskityn vedossa pelkästään rauhalliseen suunnanvaihtoon ja se tuntuu olevan sopivan yksinkertainen asia jopa minulle muistettavaksi. Olen seurannut Twitteristä paljon Steve Elkingtonia ja hänen vetoaan kun hän oli uransa parhaimmillaan – siinä on paljon opittavaa kaikille”, Roope muistuttaa.

Tänä kesänä yksi tavoite on myös muistaa kenelle hän pelaa lajia. 

”Rumasti sanottuna, ei se minun tekeminen kiinnosta kuin minua itseäni ja lähipiiriä. Täytyy muistaa pelata itselleen ja nauttia tekemisestä. Se on myös yksi tämän kesän teemoja.”

Espoolainen pääsee pelaamaan tänä kesänä arviolta kymmenen Challenge Tourin kisaa omalla kategoriallaan. Kalenteria on vaikea muodostaa kun ei tiedä mihin kisaan kategoria riittää ja mihin ei. 

”Mennään viikko kerrallaan ja pelataan siellä minne pääsee. Tänä vuonna Challenge Tour motivoi paljon enemmän kuin viime vuonna. Silloinkin osasin pelata golfia, mutta pää ei ollut mukana tekemisessä. Tänä vuonna uskon olevani henkisesti paljon latautuneempi kun pelipaikat Challenge Tourille aukeaa”, Roope päättää. 

Kakko johtaa Nordcenterin osakilpailua kolmella lyönnillä kun avauskierros on vielä pahasti kesken. Sami Santaluoto, Matias Honkala ja Ville Nykänen jakavat toisen sijan tuloksessa -1. Kaikilla edellämainituista on vielä takaysi pelaamatta.

Naisten kisan kärjessä on Kreetta Salomaa tuloksella 75 (+3). Emilia Torvinen on lyönnin päässä toisella sijalla. 

Etsi luettavaa