Hyppää sisältöön

Roope Kakko karsi itsensä mukaan Abu Dhabiin!

Roope Kakko kuvailee Valderramaa pallonlyöjän paratiisiksi.

Roope Kakko on voittanut tänään Abu Dhabi Golf Championshipin karsintakilpailun. Se avaa hänelle paikan uran suurimpaan yksilökilpailuun, seitsemän miljoonan dollarin Abu Dhabi Golf Championshipiin.

Roope Kakko on ollut Dubaissa leireilemässä vaimonsa Minnin, Mikko Korhosen ja Timo Rauhalan kanssa viimeisen viikon. Roope päätti osallistua myös Abu Dhabin turnauksen karsintakisaan, josta oli luvassa yksi paikka Abu Dhabi Golf Championshipiin. 

Vuonna 2015 Madeira Island Openin voittanut Kakko pääsee täten European Tourin suurimpaan alkuvuoden kisaan mukaan. Challenge Touria työmaanaan pelaava Kakko voi tehdä loistavan tilin, miksei enemmänkin menestyksellä Abu Dhabissa. 

Pisteitä on jaossa 7000 ja dollareita peräti seitsemän miljoonaa. Roope liittyy neljänneksi suomalaiseksi kisaan, jossa alunperin mukana olivat jo Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja

Kakko on pelannut kerran aiemminkin Abu Dhabissa. Silloin Roope pääsi jatkoon mutta jäi lopulta sijalle 70. 

Roope Kakko sai kaudella 2015 kortin ET:lle voittamalla Madeiralla

Roope Kakko sai kaudella 2015 kortin ET:lle voittamalla Madeiralla

Getty Images

”Kaksi alle parin riitti – näistä onnistumisista saa voimaa”

Roope oli iloinen mies sunnuntai-iltana. Vaimonsa kanssa iltaa hotellissa viettänyt Roope kertasi päivän kulkua seuraavasti. 

”Ei mun alunperin pitänyt edes mennä pelaamaan karsintaa, mutta päätin lopulta viimetipassa ilmoittautua. Todella kovassa tuulessa pelattiin Saadiyat Beachin kenttää ja kaksi alle kiersin. Siinä on aika vaikea sanoa miten korkealle se riittää kun vain yksi paikka on jaossa”, Roope kertoo. 

Lopulta se riitti kun kakkossijan jakoivat Linus Väisänen ja Challenge Tourilta European Tourille noussut Matthew Jordan lyönnin huonommalla tuloksella. 

”Siellä oli paljon Mena Tourin (paikallinen kiertue) pelaajia kuten Linus ja sitten muun muassa Challenge Tourilta läpi päässeitä pelaajia, joiden kategoria ei näytä riittävän kisaan”, Roope kertaa 40 pelaajan osallistujalistaa. 

Kakko sai lyönnistä kiinni vasta pari päivää sitten, ennen sitä oli haastavaa. 

”Sain takeawayhin vähän ideaa ja sitten alkoi pallo lähteä paremmin, ennen sitä oli alkuviikko vielä vähän rämpimistä pitkän tauon jälkeen. Kovassa seurassa tässä on päässyt treenaamaan kun pelikavereina on ollut vaimon lisäksi Korhosen Mikkoa ja Kalle Samoojaa”, Roope kertaa viikon antia. 

Alunperin lennot takaisin suomeen olivat maanantaiaamuksi, mutta näin ne suunnitelmat muuttuivat positiivisesti. Mitään paineita Roope ei suostu ottamaan vaikka tietää kisan merkityksen. 

”Sponssieuroja on kasassa nolla euroa lähdettäessä alkavaan kauteen, joten onhan siinä upea mahdollisuus. Ei sitä rahaa voi kuitenkaan kisan aikana miettiä, eikä mieti. Sen tiedän, että nyt alkaa valmistautuminen ja tässä kisassa kannattaa perinteisesti osua draiverilla väylään”, Roope tietää. 

Caddieksi Roope saa kovan luokan ammattilaisen, entisen formulatähden Heikki Kovalaisen. 

”Minni kehui Heikkiä, joka oli ollut hänen caddienaan aikanaan. Heikki oli tosi hyvä ja pestasin mielellään myös kisaan kantamaan laukkua”, Roope kertoo. Toivottavasti kilpailu menee neljän pysähdyksen taktiikalla. 

Seuraava reissu Kakon perheellä on suunniteltu jo Kaliforniaan. Roope ei juuri Abu Dhabi -viikon takia kerkeä Suomen loskassa aikaa viettämään. USA:han mukaan lähtevät myös perheen lapset. 

”Minni aluksi meinasi jäädä tänne vielä viikoksi, mutta sillä tuli niin kova ikävä poikia, että hän lähtee alkuperäisen suunnitelman mukaan takaisin Suomeen huomenna”, Roope päättää. 

European Tour -urallaan Roope Kakko on pelannut 121 turnausta ja voittanut 831 000 euroa palkintorahaa. 

Etsi luettavaa