Hyppää sisältöön

Roope Kakko: ”Aikamoisen kuopan olen kaivanut”

Roope Kakko jatkaa pelejä Volvo China Openissa.

Roope Kakko pelasi toisen kierroksen PGA de Catalunian kentällä Stadium Coursella 74 (+2). Yhteistuloken noustessa +4:ään, on Roope todellisessa sillassa kun kisaa on jäljellä neljä kierrosta. Ensisijainen tavoite on nousta 70 parhaan joukkoon kahden seuraavan päivän aikana, jotta edes taistelu Tour -paikasta olisi mahdollista.

Kakko aloitti toisen kierroksen todella kylmällä tavalla. Avaus vasemmalle metsään, josta dropin kautta lopulta hyvä bogi. Toisella väylällä kylmä suihku tuli lopulta neljän putin tuplan myötä ja savottaa vaikeammalla kentällä oli todella luvassa.

Roopen kenttäpeli kulki melko moitteettomasti ja hän onnistui rakentaa laadukkaita birdiepaikkoja seuraavat kymmenen reikää. Kaksi onnistumista tuli molemmat par-vitosilla, mutta monta laadukasta paikkaa jäi käyttämättä heikon puttaamisen takia.

”Mulla on aina ollut näiden greenien kanssa ongelmia. En ole oikein löytänyt linjoja ja ei se tietenkään helpota kun putteja menee paljon ohi. Kyllä tässä on nyt aika iso kuoppa kaivettu, joka pitäisi nopeasti saada kurottua umpeen. Kyllä ajatus on edelleen täysin selkeä siitä, että pelit jatkuvat kuusi kierrosta ja lopussa taistellaan kortista. Ei auta kun mennä eteenpäin ja keksiä jotain millä homma kääntyy.”

Kakko ja Pulkkanen aloittavat toisen kolmanneksen kisassa molemmat Stadium Courselta, jossa kaikki parin alitukset ovat kovaa valuuttaa. Maanantaiksi myös tuulen pitäisi yltyä, joka sopii Roopelle enemmän kuin hyvin.

”Stadiumilla pitää vetää tosi paljon tiiltä 250 metriä eteenpäin, joten siellä ei juurikaan saa mitasta etua. Huomenna lähdetään selättämään kenttää, saattaa olla, että tulee jopa toinen putteri bägiin”, Roope spekuloi lounaalla.

Niin tai näin, Roopen kirin on alettava huomisella kierroksella. Hän lähtee kolmannelle kierrokselle sijalta 138 tuloksestaan +4. Matkaa 70 parhaan joukkoon on käytännössä kuusi lyöntiä (sija 71), joten Roopen pitää kiriä reilut kolme lyöntiä kierrosta kohden. Se todennäköisesti tuloksia 69 (stadium) ja 65 (tour), jotta pelit jatkuvat vielä neljän kierroksen jälkeen. Toki tuulen yltyessä jopa pari lyöntiä heikommat kierrostulokset voivat olla riittäviä.

Etsi luettavaa