Hyppää sisältöön

Rooman Ryder Cup vastatuulessa

Ryder Cupin järjestäminen Italiassa on uhattuna?

Italian senaatti perui eilen lakimuutoksen, joka olisi tarjonnut noin 100 milljoonan euron takuun Ryder Cupin järjestämiselle.

Italiasta kantautui eilen huonoja uutisia Ryder Cupiin liittyen. Rooma on valittu isännöimään kilpailua vuonna 2022, mutta nyt valtio on vetämässä mattoa järjestäjien alta.

Senaatin puheenjohtaja veti eilen pois lakimuutoksen, joka olisi tarjonnut 97 miljoonan euron takuun Ryder Cupin järjestämisestä. Takuun saaminen on yksi ehto kisan saamiselle Italiaan.

Lakimuutos ehdittiin hyväksyä tiistaina talousvaliokunnassa, mutta sen eteneminen tyssäsi keskiviikkona Pietro Grassoon, joka on senaatin puheenjohtaja. Grasso perusteli päätöstään sillä, ettei lakimuutos sopinut isompaan kokoaisuuteen, johon se oli ympätty.

Nyt hallituksen odotetaan löytävän uusi ratkaisu siihen, että Ryder Cupin järjestäjienvaatimukset täytettäisiin.

Vaikka Grasso vetosi muotoseikkoihin, todellinen syy lienee poliittinen. Italian valtion taloudella ei pyyhi kovinkaan hyvin, eikä suurkilpailujen järjestämistä katsota tässä taloustilanteessa hyvänä. Aiemmin Rooma vetäytyi olympialaisten vuoden 2024 olympialaisten hakuprosessista.

Ryder Cup on tarkoitus pitää Marco Simone -golfklubilla, joka sijaitsee lähellä Roomaa.

Etsi luettavaa