Hyppää sisältöön

Riikka Hakkarainen on GoGolfin uusi blogisti

Riikka Hakkarainen fysiikkavalmentajan töitä Lontoossa ja Helsingissä

Riikka Hakkarainen lähti rakkauden perässä Lontooseen. Vaikka suhde päättyi, hän jäi kaupunkiin rakentamaan uraa golfarien fysiikkavalmentajana. Jäsenenä hän on myllerryksessä olevassa Wentworthissa.

Mitä olet tehnyt sen jälkeen, kun lopetit kilpaurasi? 

Olen erikoistunut golfin fysiikkavalmennukseen sekä selän ja vatsalihasten kuntoutukseen esimerkiksi kiputilojen ja loukkaantumisten jälkeen. Muutin Lontooseen noin kuusi vuotta sitten ja työskentelen pääasiassa siellä sekä muutaman päivän kuussa Helsingissä.

Vieläkö polttelisi kilpailla?

Olisihan se kiva palata pelaamaan, mutta toisaalta ns. normaali elämäkin on mukavaa! Kaipaan kilpailemista, mutta en matkustamista. Olin parhaimmillaan 300 päivää vuodessa ulkomailla kilpailemassa tai vihreämmän ruohon perässä harjoittelemassa.

Asut nykyään Lontoossa. Miten päädyit sinne?

Rakkaus vei ja vaikka se ihmissuhde meni pahasti karille, tuntui Lontoo enemmän kodilta, enkä halunnut palata Suomeen.

Olet jäsenenä Wentworthissä, joka on myllerryksessä kentän siirryttyä kiinalaisomistukseen. Mitä Wentworthiin nykyään kuuluu?

Kaikki jäsenet ovat turhautuneita ja vihaisia uusiin omistajiin, jotka eivät tunnu ymmärtävän, mitä kenttä merkitsee historiallisesti golfareille. Edessä on todennäköisesti pitkä taistelu jäsenten oikeuksista. Toivottavasti oikeus voittaa.

Kuinka usein pelaat golfia nykyään?

Golfin fysiikkatreenaamiseen keskittynyt yritykseni asiakkaineen vie suurimman osan ajastani, mikä sinänsä on positiivinen ongelma. Golf on ollut viikonloppuharrastus tänä vuonna. Olisi kiva pelata enemmän ja toivottavasti se on mahdollista ensi vuonna.

Olet myös pilatesohjaaja. Mitä hyötyä golfarille on pilateksesta?

Paljonkin. Se on loistava apuväline kaikkiin urheilulajeihin ja sitä voi hyödyntää monipuolisesti ihan alusta asti ja esimerkiksi eri svingin vaiheissa.

Entä muusta fysiikkaharjoittelusta?

Osumahetkellä kropan läpi kulkee noin yhdeksänkertainen voima koko kropan painoon nähden. Lisäksi jokaisen nivelen sekä lihaksen pitää pystyä liikkumaan 100-prosenttisesti, jotta golfsvingi olisi vapaa kompensaatioista. Joten ne, joiden mielipide on se, että golf ei ole urheilulaji, ovat totaalisen väärässä.

Millaisia ohjeita antaisit huipulle tähtäävälle tyttöjuniorille?

Treenaa hyvin, laadukkaasti ja oikeita asioita sekä muodosta ympärillesi tiimi, jonka jokainen jäsen on jalat maassa -tyyppiä, puhaltaa yhteen hiileen ja joka ymmärtää, mitä huipulle pääsemiseen vaaditaan.

Ryhdyit GoGolfin blogistiksi. Millaisia kirjoituksia on odotettavissa?

Treenivinkkejä fysiikkaharjoitteluun golfarin näkökulmasta, jotka toivottavasti innostavat lukijoita omiin treeneihin ja sitä kautta parempaan golfiin.

Tässä Riikan uusin blogikirjoitus

Etsi luettavaa