Hyppää sisältöön

Riihijärvi paransi tulostaan lyönnillä ja sijoitustaan yli kymmenellä – Castren putosi jatkosta LPGA:lla

Kiira Riihijärvi nousi kymmenenneksi Epson Tour Championshipissä toisena päivänä. KUVA: GETTY IMAGES

Kiira Riihijärvi nousi jo kymmenen joukkoon Epson Tourin finaalikilpailussa. Matilda Castrenin ja Sanna Nuutisen tie nousi pystyyn LPGA-kiertueella.

Kiira Riihijärvi jatkoi erinomaisia esityksiään Floridassa pelattavassa Epson Tour Championshipissä. Hän nousi toisen kierroksen jälkeen jaetulle kymmenennelle sijalle yhteistuloksella -9 (68-67).

Mikäli tulokset pysyisivät nykyisellään kilpailun loppuun saakka, Riihijärven sijoitus kokonaispisteissä olisi yhdeksäs. Tämä tarkoittaisi sitä, että hän pelaisi ensi vuonna LPGA-kiertueella, sillä rankingin kymmenen parasta nousee ensi vuodeksi pääkiertueelle.

Riihijärvi aloitti toisen kierroksen bogilla, mutta korjasi tilanteen heti seuraavalla reiällä tekemällä birdien. Etuysin Riihijärvi pelasi lopulta kolme alle iskettyään birdiet vielä rei’illä viisi kuusi ja kahdeksan. Takaysi sujui suomalaisella kaksi alle kolme birdien ja yhden bogin myötä.

Kisan kärkinaiseen Thaimaan Jaravee Boonchantiin Riihijärvellä on neljä lyöntiä eroa.

Spekuloidaan hieman…

Ennen kisaa Riihijärvi on rankingissa kahdeksantena. Näillä tuloksilla hänet ohittaisi rahalistalla ainoastaan Korean Hyo Joon Jang, joka on kisassa puolivälissä toisena.

Hengähtää Riihijärvi ei kuitenkaan vielä voi, sillä hänen kintereillään finaalissa ovat esimerkiksi Yan Liu (-8) ja Jillian Hollis (-7), jotka voivat vielä ohittaa Riihijärven rahalistalla.

Liun pitäisi tienata finaalikilpailussa noin 3 500 dollaria ja Hollisin noin 8 000 dollaria suomalaista enemmän noustakseen suomalaisen edelle. Esimerkiksi yhdysvaltalaisen pitäisi nousta lähelle kolmen joukkoon, jos Riihijärvi onnistuisi pitämään nykyisen sijoituksensa.

Samaan aikaan Jangin pitäisi napata kärkisijoitus

Riihijärvelle paras tapa varmistaa paikka ensi vuonna LPGA-kiertueella on jatkaa nykyisiä otteitaan ja pitää homma omissa käsissään.

Hänen pelinsä onkin nyt hyvällä tolalla, sillä kahden viimeisen kuukauden aikana Riihijärvi on sijoittunut kerran toiseksi ja kaksi kertaa viidenneksi. Viidennet sijat hän nappasi kahdessa edellisessä kilpailussa.

Castren ja Nuutinen putosivat cutista

Samaan aikaan pelattavassa LPGA-kiertueen LPGA Mediheal Championshipissä Matilda Castren ja Sanna Nuutinen putosivat jatkosta.

Kisan voittoa puolustanut Castren jäi jatkopaikasta lyönnin ja Nuutinen viisi.

Kymppireiältä startannut Castren aloitti hyvin pelattuaan etuysin kaksi alle parin. Takaysinsä alussa (reiät 2–5) hän kuitenkin hyppäsi neljän reiän mittaiseen bogijunaan, mikä sinetöi hänen kohtalonsa. Castren päätyi tulokseen +2 (73-73).

Nuutinen paransi tulostaan peräti kuudella lyönnillä +6 (78-72), mutta se ei riittänyt, vaan suomalainen putosi nyt cutista yhdeksättä kertaa perättäin.

Epson Tourin tulospalvelu | LPGA Tourin tulospalvelu

Etsi luettavaa