Hyppää sisältöön

Riihijärvi johtaa Epson Tourilla – Castren ja Nuutinen putosivat jatkosta

Kiira Riihijärvi nousi Alabamassa kierroksensa jälkeen kärkikymmenikköön. Asemien pitäminen kisan loppuun asti olisi iso loikka kohden LPGA:n pelioikeutta. KUVA: MARK RUNNACLES / LET

Kiira Riihijärvellä on tänään mahdollisuus käytännössä varmistaa paikka LPGA-kiertueella.

Paikkaa LPGA-kiertueella havitteleva Kiira Riihijärvi johtaa Arkansasissa pelattavaa Epson Tourin kilpailua. Päivän parhaasta tuloksesta lauantaina vastannut Riihijärvi on yhteistuloksessa -9 (69-66) ja johtaa kiertueen El Dorado Shootout -kilpailua lyönnin turvin.

Suomalainen liekehti varsinkin sisäänmenossa, jonka hän pelasi viisi alle parin. Johtoon Riihijärvi nousi tekemällä päätösreiälle upeasti eaglen.

Kärkiryhmässä Riihijärvi pelaa Korean Jiwon Jeonin ja Yhdysvaltain Bailey Tardyn kanssa. Kaksikko on tuloksessa -8. Neljäntenä oleviin pelaajiin Riihijärvellä on tukevampi kolmen lyönnin kaula.

Epson Tourin sivuilla julkaistussa haastattelussa Riihijärvi kertoi, että hän valmistautuu huomiseen koitokseen lepäämällä ja muistuttamalla itseään siitä, että se mitä hän on tehnyt, tuntuu toimivan.

”Aion keskittyä samoihin asioihin kuin tähän asti. Aion levätä, syödä ja tehdä samat asiat uudelleen yksi reikä kerrallaan”, Riihijärvi sanoi.

”En aio huolehtia liikaa tai mennä asioiden edelle”, hän jatkoi.

Epson Touria on jäljellä kaksi viikkoa, ja suomalaislahjakkuus on kiertueen rankingissa nyt 11:ntenä. Kauden toinen voitto kiertueella nostaisi hänet tukevasti kokonaispisteissä kärkikymmenikköön.

Kauden päätteeksi kymmenen parasta pelaajaa nousee LPGA-kiertueelle, mutta Riihijärvi varoi menemästä asioiden edelle.

”Olen tietoinen siitä, missä kohtaa olen (rankingissa). Uskon kuitenkin, että kaikelle on syynsä ja että minun vuoroni tulee, kun aika on siihen kypsä”, Riihijärvi totesi.

Epson Tourilla pelaajat laitetaan järjestykseen kokonaisansioiden mukaan. Riihijärvi on koonnut tähän asti noin 60 000 dollaria. Mikäli hän onnistuu pitämään paikkansa kisan kärjessä, kun päätöskierros on ohi, hän voisi nousta jopa viiden parhaan joukkoon rankingissa.

Mikäli näin käy, Riihijärven nousu LPGA-kiertueelle olisi sinettiä vaille selvä. Arkansasin-turnauksen jälkeen kautta on enää kaksi kilpailua jäljellä

Castren ja Nuutinen laulukuoroon

Jos peli kulki Riihijärvellä, tilanne oli toinen LPGA-kiertueen Matilda Castrenilla ja Sanna Nuutisella, jotka pelaavat niin ikään Arkansasissa.

Kummatkin pelaajat putosivat jatkosta selvästi Arkansas Championshipissä. Castrenin tulos -1 (72-69) riitti jaettuun 99. sijaan. Nuutisen sijoitus tuloksella +3 (72-73) oli 133:s.

Nuutisen tilanne on käymässä ahtaaksi, sillä hänen pelinsä eivät ole kulkenut pitkään aikaan ja häntä uhkaa putoaminen maailman ykköskiertueelta. Nuutinen oli ennen tämän viikon kilpailua kiertueen rankingissa 116:ntena, kun sata parasta pelaajaa pitää pelipaikkansa kiertueella seuraavana kautena.

Castrenin puolestaan pitäisi petrata hieman sijoitustaan, mikäli hän haluaisi mukaan kauden päättävään Tour Championshipiin, johon pääsee mukaan rankingin 60 parasta pelaajaa. Castren on nyt pisteissä 62:ntena.

Kilpailua johtaa Thaimaan Atthaya Thitikul (-14) ennen Japanin Yuka Sasoa (-13). Kärkiryhmän kolmas jäsen myöhään tänään päättyvässä kisassa on Yhdysvaltain Lilia Vu (-12).

Tulospalvelu, Epson TourTulospalvelu, LPGA-kiertue

Etsi luettavaa