Hyppää sisältöön

Rickie Fowlerin harjoituspäivän peliasu näyttää pyjamalta – Schauffele kärjessä Havaijilla

Xander Schauffele johtaa mestarien kisaa Havaijilla.

Voittoa puolustava Xander Schauffele johtaa Havaijilla pelattavaa Tournament of Champions. Hassuun ananasasuun harjoituspäivänä pukeutunut Rickie Fowler on kaksi lyöntiä kärjestä.

PGA Tourin uusi vuosi käynnistyy perinteisesti Tournament of Champions -kisalla, johon kutsutaan edellisvuonna kilpailun voittaneet pelaajat. Torstaina käynnistyneessä kisassa onkin viivalla vain 34 pelaajaa, mutta silti palkintopotissa on ihan tavallisen PGA Tour -kisan verran rahaa eli lähes seitsemän miljoonaa dollaria.

Ei siis ihme, että aika moni huippupelaaja noudattaa kutsua saapua pelaamaan kisaan.

Kilpailua johtaa kahden päivän jälkeen Xander Schauffele tuloksella -9 (69-68), mikä riittää lyönnin johtoon ennen kakkosijaa jakavia Patrick Reediä ja Chilen Joaquin Niemannia. Kaksikko on lyönnin perässä Schauffelea.

Neljäntenä kisassa on Rickie Fowler, joka esiintyi harjoituspäivänä mielenkiintoisessa asussa. Amerikkalaistähden ananaskuvioinen vaateyhdistelmä näytti golfasua enemmän yöpuvulta. Kisapäivinä Fowler pukeutui jälleen normaaliin golfasuun.

Fowlerilla, joka on valahtanut maailmanlistalla jo 20 heikommalle puolelle, on eroa Schauffeleen kaksi lyöntiä. Muutenkin kisa on vielä täysin auki, sillä 14 parasta pelaajaa on kisan puolivälissä viiden lyönnin päässä toisistaan.

Schaffelen johtotulos kahden kierroksen jälkeen on heikoin yli kymmeneen vuoteen. Kapaluassa on satanut paljon, eivätkä pelaajat saa avauksiinsa sellaisia rulleja kuin yleensä, joten muutenkin pitkä Plantagen-kenttä (par 73) pelataan tällä viikolla normaaliakin pidempänä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa