Hyppää sisältöön

Rekisteröityneiden golfarien määrä kasvoi – meitä on taas yli 140 000

Kristiina Lassila veti Päivässä golfariksi -kursseja Kurk Golfissa kesällä 2019.

Rekisteröityneiden golfarien määrä nousi jälleen yli 140 000. Kasvua edelliseen vuoteen nähden ei ole paljon, mutta suunta on oikea.

Golfkentillä on ollut tänä kesänä aistittavissa positiivista virettä, ja tämä näkyy myös golfarien määrän kasvuna.

Golfliitto julkisti tänään rekisteröityneiden pelaajien määrän ja kasvua on edelliseen vuoteen verrattuna noin 1 300 pelaajalla. Viime vuonna pudottiin ensimmäistä kertaa pitkään aikaan alle 140 000 harrastajan, päästiin tänä vuonna jälleen hienosti yli tuon rajan. Syyskuun alussa tehdyn laskennan mukaan golfareita on nyt 140 228.

Vaikka kasvuprosentti on pieni, voi sitä pitää jonkinnäköisenä torjuntavoittona, sillä vuonna 2018 pelaajien määrä putosi edelliseen vuoteen verrattuna lähes 3 500:llä.

”Hienoja uutisia koko Suomi Golfille ja lajin elinvoimalle, menemme taas oikeaan suuntaan. Iso kiitos golfyhteisöille kovasta työstä. Golfliitto jatkaa tukitoimiensa ja tukitiiminsä vahvistamista, jotta voimme auttaa golfyhteisöjä onnistumaan yhä paremmin,” toiminnanjohtaja Juha Korhonen kertoi seuratiedotteessa.

Golfliiton seuratiedotteessa kerrotaan, että yksittäisistä jäsenryhmistä kasvoivat juniorien ja miespelaajien määrä, mutta naisten määrä laski hieman. Miespelaajia on laskennan perusteella 89 995 ja naisia 37 029. Junnuja on yhteensä 13 204.

”Lajin kasvattaminen on koko golftoimialan yhteinen tavoite, koska elinvoima kumpuaa pelaajista. Lajimarkkinointi tulee jatkossakin olemaan tärkeä painopiste”, Korhonen sanoi.

Monet kentät ovat ottaneet markkinoineet alkeiskursseja ahkerasti, ja hintoja on laskettu uusien golfarien houkuttelemiseksi lajin pariin.

Esimerkiksi GoGolfin Päivässä golfareiksi -kursseja järjestetään jo yli kymmenellä golfkentällä eri puolilla Suomea ja niiden vastaanotto on ollut hyvä. Päivässä golfariksi -kursseille on osallistunut tähän mennessä jo yli tuhat uutta golfaria ja määrä kasvaa syksyn mittaan. 

GoGolfin kehitysjohtaja Mika Mäkinen arvioi, että tänä vuonna tulee Päivässä golfariksi -kurssille osallistuu noin 1 100 pelaajaa. Lukua voi pitää erinomaisena, sillä Päivässä golfariksi -kursseja alettiin järjestää Kurk Golfia lukuunottamatta vasta kesken kiivaimman golfkauden.

Etsi luettavaa