Hyppää sisältöön

Reino Nordin on antautunut golfille – vuodessa 170 kierrosta ja 30 kenttää jo bongattuna

Reino Nordin ei ollut tyytyväinen maanantain esitykseensä

Näyttelijä ja muusikko Reino Nordin osallistui maanantaina Gumbölessä Rock Golf SM-kisoihin. Peli ei sujunut toivotulla tavalla, jonka johdosta Nordin suuntasi lähes välittömästi yksinään toiselle kierrokselle.

Reino Nordin aloitti muutama vuosi sitten  kolmekymppisenä jääkiekon pelaamisen, josta puhuessaaan miehen innostuksen huomaa jo parissa ensimmäisessä lauseessa. 

Golfin hän tutustui kauden 2018 heinäkuussa.  Suhde uusimpaan harrasstukseen on puheiden ja numeroiden kautta peilattuna intohimoinen, jonka havaitsee myös Nordinia seuratessa kentällä.

”Osuin heti ensimmäisellä kerrralla, sillä tiellä ollaan”, hän kertoi startista, jonka jälkeen reilun vuoden aikana on ehtinyt tapahtua paljon. Pelikierroksia on hämmästyttävä määrä, yli 170. Kotimaisia kenttiä hän laskee pelanneensa 30. Tasoituskin on vuoden verran pelanneelle kunnioitettavasssa luvussa 13,1

”Innostuin ihan täysillä, tämä on hyvää liikuntaa, olen laihtunut ja saanut golfista itselleni kovan haasteen. Sen yhtäläisyyden olen golfissa laulamiseen havainnut, että kun ääni on auki ja hyvässä kunnossa, myös golf kulkeen paremmin.”

Sunnuntaina Nordin palasi Latvian Riikasta, jossa elokuvaan liittyvän työpäivän jälkeen jäi muutama tunti ylimääräistä aikaa.

”Suuntasin paikalliselle Ozo-kentälle, joka olikin kyllä kokemisen arvoinen. Ostin peliä varten yhdeksän suosikkipalloani ( Callaway Chrome Soft) neljä hävisi, viisi jäi jäljelle.”

Maanantain kisassa Nordin aloitti pelin kentän 10:lta väylältä ja pääsi 18:lla ottamaan mittaa Eetu Isometsästä ”beat the Pro” lyönnissä par-kolmosella. 128 metrisellä reiällä Nordin löi pallonsa viheriölle kymmenen metrin päähän ja voitti yksittäisessä lyönnissa nuoren ammattilaisen saaden palkinnokseen Srixonin lippiksen.

”Kierroksen huippuhetki ehdottomasti. Tämä on ollut huono päivä, en ole päässyt vauhtiin. Eilen pelasin Ozossa 85, se on mulle uudella kentällä kelpo tulos. Täällä on paras 81, johon ei nyt ole mahdollisuuksia.”

Reino Nordinin puheista kuultaa poikamainen innokkuus paitsi kehittymiseen, myös omien ennätysten rikkomiseen ja tasoituksen pudottamiseen.

Reino Nordiin saa mailanpäähän hyvän vauhdin, tasapainon kehittämisessä ja svingin ajoituksessa on vielä paljon kehittämisen mahdollisuuksia

Reino Nordiin saa mailanpäähän hyvän vauhdin, tasapainon kehittämisessä ja svingin ajoituksessa on vielä paljon kehittämisen mahdollisuuksia

Teemu Tyry

Fyysisesti hyväkuntoinen ja mainion liikkuvuuden omaava taiteilija lyö palloa kovaa kuten pitääkin. Liikkuvia osia svingissä on vielä melkoisesti, mutta on helppoa ennustaa pelitason kehittyvän vielä 10-15 vuoden ajan, mikäli paneutuminen pysyy samalla tasolla.

Reilut kaksi tuntia oman kilpailukierroksen jälkeen Nordin pelasi jo 11:tta reikää toista kierrostaan.

Nordin kielsi pyhästi sen, että kyseessä olisi ”rangaistuskierros”, tai että hän murjottaisi kisassa epäonnistumistaan.

”Kivaahan tämä aina on. Niin kauan pelaan syksyllä, kunnes lumi tulee maahan. Keikka- ja työmatkoilla mailat ovat aina mukana”, Reino Nordin kertoo suhteestaan golfiin.

Eetu Isometsä, edellisvuoden voittaja Jaana Puupponen, 2019 ykkönen Sami Vuola, sekä lähimmäs lippua kisan tarkimmat Pasi Ruohonen ja Pauli Molnar ryhmäkuvassa

Eetu Isometsä, edellisvuoden voittaja Jaana Puupponen, 2019 ykkönen Sami Vuola, sekä lähimmäs lippua kisan tarkimmat Pasi Ruohonen ja Pauli Molnar ryhmäkuvassa

Teemu Tyry

Rock Golfin SM-kisoihin osallistui 48 pelaajaa. Tasoituksettoman sarjan ykkönen oli Jere Heimonen (73) . Pääsarjan, tasoituksellisen pistebogeyn voittajan Sami Vuolan bruttotulos oli myös komea 75.  

Musikkialan ammattilaisten kilpailun nimekkäimmät osallistujat olivat Nordinin lisäksi MIkko Leppilampi, Riku Niemi sekä kauden ensimmmäisen kierroksensa pelannut Pepe Willberg.

Etsi luettavaa