Hyppää sisältöön

Reikäpelin SM-kisojen avauspäivänä miespelaajien määrä karsittiin 16:een – naiset aloittavat urakkansa tänään

Oskari Schuvalow eteni 16 parhaan joukkoon. KUVA: JUHA HAKULINEN

Isoja voittoja, tiukkoja vääntöjä ja kaikkea siltä väliltä oli tarjolla reikäpelin SM-kilpailujen avauspäivänä Keimola Golfissa. Tiistaina kilpailunsa käynnisti 64 miestä, ja päivän päätteeksi heistä oli jäljellä enää 16 parasta.

Ensimmäisellä kierroksella suurinumeroisimman voiton saavutti Saku Tuusa, joka voitti Rami Korhosen 8/6. Myös Santeri Lehesmaan peli oli mallillaan, kun hän kukisti aamulla Matias Rantalan 7/6. Iltapäivällä Lehesmaan kynsiin joutui Leevi Hellberg. Ottelu päätty 5/3 Lehesmaan eduksi.

”Tuntui, että pysyi fokus olennaisessa koko päivän. Löin parempia rautoja kuin olen hetkeen lyönyt. Se miellytti”, Tapiola Golfia edustava Lehesmaa kertoi.

Lehesmaan taktiikka reikäpeleihin on hieman erilainen kuin lyöntipeleissä, ja se näytti toimivan tiistaina.

”Yritän lyödä enemmän väylää ja griiniä ja saada sitä kautta vastustajan ajattelemaan, että hänen pitää tehdä urotekoja voittaakseen reiän. En anna mitään ilmaiseksi, ja se onnistui hyvin tänään. Tein vain yhden bogin.”

Niin ikään vahvoja otteita kahdella ensimmäisellä kierroksella esittänyt Oskari Schuvalow eteni suurinumeroisten voittojen siivittämänä kolmannelle kierrokselle. Tämän kauden alusta lähtien Keimola Golfia edustanut Schuvalow oli mielissään omasta tekemisestään kahdessa ensimmäisessä matsissa.

”Oma peli on ollut hyvää. Draivasin ja puttasin hyvin. Tätä kenttää on nyt kevät jauhettu, niin se alkaa tulla tutuksi. Siitä oli varmasti etua tänään”, Lehesmaan tavoin miesten maajoukkueryhmään heinäkuun EM-joukkuekilpailussa kuuluva Schuvalow sanoi.

Muiden jatkoon päässeiden ohella Sakke Siltalan peliesitykset vakuuttivat kisojen avauspäivänä. Kankaisten Golfin pelaaja jatkaa pelejään keskiviikkoaamuna, jolloin ratkotaan pelaajia kahdeksan parhaan joukkoon.

Siltalan ottelu Simo Haavistoa vastaan päättyi lukemin 4/3, mutta iltapäivällä hänellä oli tiukempi kamppailu voitosta.

”Teemu antoi hyvän vastuksen ja joutui oikeasti pelaamaan. Löin kasilla kaksi outtia ja mietin, mitäköhän tästä loppurundista tulee. Päätin sitten, että mennään tänään draw´lla, kun sitä lähti pelkästään. Kyllä sekin toimi”, Teemu Mattilan lukemin 3/2 kukistanut Siltala avasi päivänsä kulkua.

Keskiviikkona oman kilpailunsa käynnistävät naiset ja E-Tourin pelaajat. Naiset aloittavat pelinsä aamulla ensimmäisenä, sen jälkeen ovat vuorossa miesten sarjan pelaajat. E-Tourin neljä ottelua päättävät aamupäivän pelit.

Tulospalvelu

Lähde: Golfliiton tiedote

Etsi luettavaa