Hyppää sisältöön

Reikäpelin SM-kilpailut käynnistyvät keskiviikkona Kytäjä Golfissa

Joonas Granberg puolustaa Hattulan shoot Outin voittoa.

Audi Finnish Touriin kuuluva reikäpelin Suomen mestaruuskilpailu käynnistyy keskiviikkona Kytäjä Golfissa Hyvinkäällä. Kilpailussa on mukana 64 miestä ja 16 naista. SM-mitalien kohtalo on selvillä perjantaina.

Kahden seuraavan viikon aikana ratkaistaan golfin Suomen mestaruusmitaleiden kohtalo niin reikä- kuin lyöntipelissäkin. Ensiksi on reikäpelien vuoro, ja niistä mitaleista pelataan Kytäjä Golfin South East -kentällä keskiviikosta perjantaihin.

Kotikenttäedusta kilpailussa pääsee nauttimaan kaikkiaan neljä miestä, heidän joukossaan yksi kisan isoimmista ennakkosuosikeista, Joonas Granberg.

”On todella mielenkiintoista päästä pelaamaan reikäpeliä kotikentällä, joka on loistavassa kunnossa tällä hetkellä. En vain ole ehtinyt kilpailukiireiden takia pelaamaan siellä viime viikkoina kovinkaan paljoa, mutta eivätköhän ne väylät ole muistissa”, Granberg ajattelee kotikisastaan.

Mies miestä vastaan pelattavissa reikäpeleissä on aivan eri tunnelma kuin lyöntipelikilpailuissa. Granbergkin kuuluu reikäpelin ihannoijiin.

”Tykkään pelata reikäpeliä todella paljon. Se on hauska pelimuoto, kun siinä vedetään kaveria vastaan.”

Kytäjän SE-kentällä on monia haastavia väyliä, joten kenttä sopii erinomaisesti reikäpeliareenaksi. Kotikentän miehenä Granberg nimeää muutaman kriittisen paikan, joissa hän aikoo iskeä.

”Etuysillä väylät kuusi, seitsemän ja kahdeksan ovat tiukkoja väyliä. Eiköhän siellä saa eroja syntymään”, ensimmäisellä kierroksella Kymen Golfin Iiro Eskelisen kohtaava Granberg miettii.

Kilpailu käynnistyy keskiviikkona kello 8.00. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan kilpailua.

Etsi luettavaa