Hyppää sisältöön

Reid paineli niin kovaa, ettei merkkarin golfauto meinannut pysyä vauhdissa mukana

Mikko Rantanen pelasi päivän parhaan lyöntituloksen.

Pickalassa pelattavat speedgolfin SM-kisat lähtivät käyntiin Uuden-Seelannin Jamie Reidin komennossa. Mikko Rantanen on noin viiden minuutin päässä kärkimiehestä.

Uuden-Seelannin Jamie Reid näytti keskiviikkona Pickalassa, miksi hän on maailmanlistan ykkönen speedgolfissa. 28-vuotias uusiseelantilainen kellotti SM-kisojen avauspäivän ylivoimaisesti parhaan ajan, eikä jäänyt lyöntipelituloksessa kuin kaksi lyöntiä hallitsevasta maailmanmestarista Mikko Rantasesta.

Reidin aika Pickalan Park-kentällä oli 45 minuuttia ja risat. Lyöntejä kertyi kovasta ajasta huolimatta vain 76. Tuloksen 74 pelannut Rantanen käytti kierrokseen aikaa noin 53 minuuttia. Näin Reid lähtee huomiselle toiselle ja viimeiselle kierrokselle reilun viiden minuutin johdossa.

”Aika oli hyvä, pääsin hyvin pelirytmiin kiinni, eikä ollut tarve vaihtaa juoksuvauhtia”, Reid sanoi.

Nollan tasoitus, kympin kunto

Reid on pelannut speedgolfia vasta pari vuotta, mutta golfia on takana jo 16 vuotta. Hän pelaa nollan tasoituksella ja juoksukunto on kova: kymmenen kilometriä maastossa kulkee 36 minuuttiin.

”Speedgolfissa 70 lyönnin puoliväli on lähellä keskiarvoani”, Jamie kertoi.

28-vuotias uusiseelantilainen harjoittelee 12–13 kertaa viikossa. Tyypillisesti hän pelaa kolme speedgolf-kierrosta viikossa, minkä päälle hän käy juoksulenkillä viisi kertaa. Sen päälle tulee vielä viisi kuntosaliharjoitusta viikossa.

”Osallistun muutamiin juoksutapahtumiin vuodessa, mutta speedgolf on ykköslajini tällä hetkellä”, hän sanoi.

Pickalassa Reidin juoksuvauhti oli niin kovaa, ettei golfautolla kulkenut merkkari meinannut pysyä vauhdissa mukana.

Jamie Reid lähti vauhdilla liikkeelle, eikä vauhti hyytynyt koko kierroksen aikana.

Jamie Reid lähti vauhdilla liikkeelle, eikä vauhti hyytynyt koko kierroksen aikana.

Jukka Utriainen

Rantanen harmitteli neljän bogin junaa

Rantanen teki kierrokselle peräti viisi birdieä, mutta vastaavasti seitsemän birdieä jäi harmittamaan. Hän oli 13 reiän jälkeen kaksi alle parin, mutta teki neljä bogia perättäin rei’ille 14–17..

“Tänään oli paikka pelata se 69, mutta sössin lopussa”, Rantanen sanoi. ”En ole neljää bogia tehnyt perättäin speedgolfissa koskaan.”

Rantanen veikkasi, että lopussa rasitus alkoi painaa myös tulosta alaspäin, kun syke kävi normaalia korkeammalla.

”Keskisyke oli 165 lyöntiä. Sydän kävi liian kovilla kierroksilla. Tuli pari kolmen putin viheriötä ja muutama ajatusvirhe”, hän sanoi.

”Avaukset olivat ihan virheettömiä koko päivän, ja muutamia järjettömän hyviä lähestymisiä.”

Vaikka takamatkaa maailmanlistan ykköseen on viisi minuuttia, Rantanen ei näe täysin mahdottomana sitä, että hän nousisi huomenna voittoon.

“On se kiinni otettavissa. Se ei tule kuitenkaan pelkästään pelaamalla, vaan vaatii vähän huonompaa golfia myös Jamielta. Jos itse pelaan pari alle ja hän pelaa pari huonommin kuin tänään, niin mahdollisuudet ovat olemassa. Se on kuitenkin aika epätodennäköistä”, Rantanen sanoi.

Jari Pitkälä kuuluu speedgolfissa Suomen ykköskaartiin.

Jari Pitkälä kuuluu speedgolfissa Suomen ykköskaartiin.

Jukka Utriainen

Pitkälä harmitteli kolmen putin viheriöitään

Kolmantena kisassa on Kytäjä Golfin Jari Pitkälä, joka kellotti päivän toiseksi parhaan ajan. Lyöntejä kertyi kymmenen enemmän kuin kärkimiehellä. Pitkälä alitti 50 minuutin rajan puolella minuutilla, mutta oli erittäin pettynyt päivän golfiinsa.

“Viimeisen kymmenen speedgolf-kierroksen keskiarvoni on 79”, hän sanoi.

”Juoksu oli hyvää, mutta uskon, että pystyn siitäkin vielä parantamaan. Pickalan loistavat, jyrätyt griinit menivät kuitenkin ihon alle. Hätäillessä otin seitsemän kappaletta kolmen putin viheriöitä. Kaksi palloa hukkasin”, hän harmitteli.

Speedgolfin SM-kisojen avauspäivän viiden kärki

1. Jamie Reid 121,48

2. Mikko Rantanen 127,09

3. Jari Pitkälä 135,30

4. Henrik Honkalehto 139,04

5. Janne Linnermo 141,47

Speedgolfin SM-kisat päättyvät huomenna, jolloin on vuorossa myös yksipäiväiset naisten ja seniorien kilpailut. Kärkimiehet lähtevät kierrokselle klo 7.30 alkaen viiden minuutin välein.

Etsi luettavaa