Hyppää sisältöön

Reiän kairaaja on ammattimies: ”Työ tekijäänsä opettaa”

Mikke Merisellä on leveä ja tukeva stanssi kairan kanssa työskennellessään

Mikke Merinen on yksi Hirsalassa reikiä vaihtavista kentänhoitajista. Ammattitaitoa on sijoittaa reiät paikkoihin, joihin on kohtuullisen helppo lähestyä, sekä tarkistaa, että reikä on paikassa, jossa lippu pysyy suorassa.

Hirsalan kentänhoitohenkilökunta on aloittanut työt aamukuudelta. Aurinkoisena ja lämpimänä aamuna on tavallista kiiereisempi päivä, sillä GoGolfin Destinations Tourin yhteislähdön johdosta kenttä on oltava priimakunnossa heti yhdeksän jälkeen.

Mikke Merinen kiertää vaihtamassa viheriöille  reikien paikat sen jälkeen, kun ne on ensin leikattu ja jyrätty.  27-vuotias Merinen työskentelee Hirsalassa kolmatta kautta, aiempaa työkokemusta kenttämestarin tutkinnon suorittaneelta espoolaiselta löytyy myös Hill Side Golfista sekä HGK:sta.

”Reikien vaihtaminen on mieluisa ja tietysti vaativakin työtehtävä, jossa varmasti auttaa se, että itse harrastaa golfia. Pelisilmä paranee ja ammattitaito kehittyy kun reikiä vaihtaa säännöllisesti. Meilläkin on muutama viheriö, jossa on hyvä olla tarkkana reiän sijoittamisen osalta. Riskejä kyseenalaisiin paikkoihin laittamisesta ei kannata ottaa. Siksi pidän usein palloa mukana, jotta voin testata, kuinka pallo rullaa reiän ympärillä ja mihin eri vauhdella päätyy ”, Merinen määrittää.

Kairaaja työnsä äärellä. Mikke Merinen on Hirsalassa ympärivuotisena työntekijänä.

Kairaaja työnsä äärellä. Mikke Merinen on Hirsalassa ympärivuotisena työntekijänä.

Teemu Tyry

Hirsalassa reiät vaihdetaan kiireisimmän sesongin aikaan päivittäin. Vuorossa oleva kentänhoitaja saa valita reiän paikan siitä sektortista, jolle se kulloinkin on merkitty. Perusidea on se, että kentän mitta lippujen asettelujen osalta pysyy päivittäin suurin piirtein samana.

”Tavallisena päivänä pyrimme siihen, että reikien paikat ovat kohtuullisen helppoja lähestyä. Missään tapauksessa emme halua tai pyri siihen, että peli vaikeutuisi liiaksi kinkkisten reiän paikkojen johdosta. Palautetta Hirsalassa tulee tältä osin kovin vähän, mutta otamme sitä aina mielellämme vastaan”.

Keskiviikkona 18 reiän vaihtaminen kestää reilut kaksi tuntia kuvauksen aiheuttamista hidasteista huolimatta.

”Kun on hyvät rutiinit, työkalut kunnossa ja kartta osoittaa, mille alueelle uusi reikä asetetaan, on tämä ripeää toimintaa. 2-3 minuuttia viheriötä kohden menee vanhan reiän paikkauksineen. Minusta on kehittynyt perfektionisti tässä hommassa. Katson huolella vähän kauempaakin poistuessani, että reikä on kairattu suoraan, lippu on moitteettomassa linjasssa ja vanhan reiän paikkaus samalla tasolla muun viheriön kanssa”, Merinen jatkaa.

Muutaman metrin päästä reiästä erottaa paremmin, onko reiän kuppi suorassa ja lippu oikeassa asennossa.

Muutaman metrin päästä reiästä erottaa paremmin, onko reiän kuppi suorassa ja lippu oikeassa asennossa.

Teemu Tyry

Yhteislähtökisan takia kentällä ei päivän aikana keskiviikkona pysty työskentelemään. Aamun tiukan puserruksen jälkeen kentänhoitohenkilökunnnan ohjelmassa oli huoltotoimia, iltapäivällä ”opintomatka” ja peli Gumbölessä.

”On tärkeää kiertää katsomassa ja aistimassa, miten muualla hommia hoidetaan. Mielipiteitä ja kokemuksia vaihtamalla löytää usein toimintamalleja omaan tekemiseensä”, Mikke Merinen muistuttaa lopuksi.

Hirsala, kotisivut

Etsi luettavaa