Hyppää sisältöön

Reavie hakee todellista jättipottia Tour Championshipissä – salama iski katsomoon ja faneja loukkaantui

Chez Reavie pelaa loistavaa kilpailua.

37-vuotiaalla Chez Reaviella on eniten voitettavaa Tour Championshipissä.

Huomenna aamuyöllä nähdään, kuka PGA Tourin pelaajista nauraa matkalla päätösviheriöltä klubitalolle 15 000 000 euroa rikkaampana.

Summa on valtava, ja sillä on merkitystä myös upporikkaille golfammattilaisille. Kärkitaistelussa mukana olevista yhdelle sillä on kuitenkin muita suurempi merkitys: nimittäin 37-vuotiaalla Chez Reaviellä on mahdollisuus tuplata yhdessä kisassa koko uransa voittotaso.

Reavie on kisassa tässä vaiheessa viidentenä, kun kisaa on vielä reilut puolitoista kierrosta jäljellä. Eilen pelattu kolmas kierros jouduttiin nimittäin sään vuoksi keskeyttämään, joten pelaajilla on sunnuntaina edessään pitkä urakka.

Keskeytyksen jälkeen turnauksessa sattui myös ikävä episodi, kun salama iski katsomoon ja useita katsojia loukkaantui iskussa. Ensimmäisten tietojen mukaan loukkaantumiset eivät kuitenkaan olleet vakavia.

Viisi fania vietiin sairaalaan ja muita loukkaantuneita hoidettiin paikan päällä.

Keskeytyshetkellä Reavien tulos oli -9, kun kärkeen takaisin siirtynyt Justin Thomas on tilanteessa -12. Heidän väliinsä mahtuvat vielä Rory McIlroy (-11), Brooks Koepka (-11) ja Xander Schauffele (-10).

Vaikka Thomas on Reavieta yli kymmenen vuotta nuorempi, hän on ehtinyt tienata lyhyellä ammattilaisurallaan yli tuplasti enemmän palkintorahoja kuin Reavie: yli 30 000 000 dollaria. Myös 30-vuotias McIlroy (49 000 000 dollaria) ja 29-vuotias Koepka (30 000 000 dollaria) ovat tienanneet selvästi enemmän palkintorahaa kuin Reavie tähänastisella urllaan.

Viisikosta ainoastaan Schauffele on tienannut vähemmän kuin Reavie (14 000 000 dollaria), mutta hän onkin vasta 25-vuotias ja meneillään on kolmas kausi PGA Tourilla. Edessä on lupaava tulevaisuus, se on varmaan.

Reavie puolestaan pelasi tulokaskauden jo vuonna 2008 ja voitti ensimmäisen PGA Tourin kisan vuonna 2009, mutta kärsi sittemmin loukkaantumista ja on päässyt uuteen lentoon vasta hiljattain.

Kuluva kausi on hänelle uran selvästi paras, sillä takana on uran toinen voitto (Traveller’s Championship), minkä lisäksi hän sijoittui US Openissa kolmanneksi.

Eilen Reavie pelasi ennen keskeytystä loistavasti tehden kolme birdietä seitsemään reikään. Kun samaan aikaan muilla kärkipelaajilla takkusi, hän onnistui nostamaan osakkeitaan selvästi Tour Championshipissä ja samalla koko FedEx Cupissa.

Tänä vuonna PGA Tourin kauden päätöskisaan lähdettiin siten, että kokonaiskilpailun tilanne suhteutettiin pelaajien lähtötulokseen kisassa. Esimerkiksi FedEx Cupin kärjessä ollut Justin Thomasin lähtötulos oli -10. Reavien tulos oli puolestaan -1 eli hän  joutui lähtemään yhdeksän lyönnin takamatkalta Thomasiin nähden. Nyt eroa on jäljellä enää kolme lyöntiä, joten kaikki on mahdollista.

Kisaa on tarkoitus jatkaa sunnuntaina klo 8 paikallista aikaa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa