Hyppää sisältöön

Rauta, hybridi vai väyläpuu? Tässä tourpelaajien valinnat

Katsaus 50 tourvoittajan bägeihin antoi hyvää dataa siitä, mitä tourpelaajat käyttävät bägin kolmantena mailana.

Jokaisen pelaajan bägistä löytyi draiveri ja puukolmonen. Kolmosen nostokulma vaihteli pelaajien välillä melko reilusti 12-16,5 asteen välillä mutta kaikilta löytyi vastaava maila. 

Kun päästiin bägin kolmanneksi pisimpään mailaan löytyi voittajilta reilusti vaihtelua. Kaikista suosituin vaihtoehto oli puuvitonen. Nostokulmat olivat melko tiiviisti 18 ja 19 asteen välissä.   50 pelaajan joukosta 23 valitsi puuvitosen bägiin. Heistä tunnetuimpia ovat: Rory McIlroy, Justin Rose, Francesco Molinari, Tommy Fleetwood, Justin Thomas, Bryson DeChambeau, Sergio Garcia ja Tiger Woods

Hybridi ja rautamaila olivat melko lailla rinnakkain listalla. 14 pelaajaa valitsi hybridin bägiin. Huomionarvoista oli se, että hybrideistä suurin osa oli vanhempia luottomalleja, jotka olivat pysyneet bägissä pidemmän aikaa. Uusia hybridejä löytyi vain Pingin G400 mallistosta ja yksi Callaway Rogue Mickelsonin bägistä. Callawayn vanhempi ja pienempi Apex malli näytti olevan suosituin valinta. Tunnetuimpia hybridimiehiä ovat: Ian Poulter, Paul Casey, Phil Mickelson ja Alex Noren.

Uuden teknologian avulla pitkät raudat ovat löytäneet tiensä takaisin tourpelaajien bägeihin. Mailojen rautaisuudesta voidaan tietysti väitellä kun usein lyöntipinnat on valmistettu samaan tyyliin kuin väyläpuissa ja hybrideissä. Mailojen peliominaisuudet vastaavat kuitenkin rautamailaa vaikka pallon lähtönopeus saattaa olla tavallista suurempi. 

Rautoja löytyi pääasiassa tourin pitkälyöntisimpien pelaajien bägeistä. Kontrollia tarvitaan usein avauslyönneissä, eikä lyönnin korkeus tule ongelmaksi väylältä pelattaessa. Tunnettuja rautamiehiä ovat: Dustin Johnson, Bubba Watson, Brooks Koepka, Jason Day, Tony Finau, Cameron Champ ja Hideki Matsuyama

Etsi luettavaa