Hyppää sisältöön

Raudat fitattu? Ota huomioon myös puumailojen lie-kulmat

Rautamailojen lie-kulma on tärkeää säätää pelaajalle sopivaksi ja on yleinen käytäntö kokeneiden pelaajien keskuudessa. Kaikki eivät kuitenkaan ota huomioon väyläpuiden ja draiverin kulmia.

Tourpelaajat säätävät usein rautamailojen lie-kulmien lisäksi myös väyläpuiden tai draiverin kulmaa. Svingitekniikka ja pelaajan fyysiset ominaisuudet saavat mailan lavan saapuvan osumaan eri asennoissa ja kaikille valmistajan antama standardi ei sovellu. 

Väyläpuilla ja draiverilla lie-kulman fittaus tulee tehdä tulkitsemalla pallon lentorataa ja pelaajan tendenssejä. Kokenut pelaaja osaa säätää svingiään sopimaan eri mailoille mutta näihin säätöihin ei välttämättä ole tarvetta. 

Draiverin ja väyläpuiden säätäminen flatimmäksi tai uprightiksi voi saada saman svingiliikkeen toimimaan kaikilla mailoilla. 

Lie-kulma voidaan säätää helposti draiverien ja väyläpuiden adapterilla. Tämä siis edellyttää sen, että omasta mailasta löytyy säädettävä kiinnitys lapaan. 

Titleistin adapterilla lie-kulman säätäminen onnistuu helpoiten molempiin suuntiin. Callawayn ja TaylorMaden mailoja saadaan uprightiksi draw asetuksella. 

Tavallisesti draw asetus laittaa mailan pystympään uprightiin asentoon ja fade asetus taas kääntää mailaa loivemmaksi eli flatiksi. Jos siis rautamailat on säädetty pystymmäksi tai flatiksi kokeile säätää puumailoja samaan suuntaan. 

Etsi luettavaa