Hyppää sisältöön

Ranskan avoimet kisataan jo sadatta kertaa

Urheilumaailman huomio kiinnittyy tällä viikolla Ranskaan muutenkin kuin jalkapallon osalta, kun torstaina Pariisissa käynnistyy Ranskan avoin mestaruusturnaus.

Ranskan avoimissa kilpaillaan jo järjestyksessään sadatta kertaa, joka tekee tästä kilpailusta yhden perinteisimmistä kilpailuista maailmanlaajuisestikin.

Juhlakisan ansiosta kilpailu on kerännyt Pariisiin tavallistakin kovempitasoisen osallistujajoukon. Mukana on kuusi kisan vähintään kertaalleen voittanutta pelaajaa, myös viime vuoden mestari, Itävallan Bernd Wiesberger. Ykköstiille astelee myös kahdeksan major-voittajaa ja peräti 88 Euroopan kiertueella vähintään kertaalleen voittanutta pelaajaa. Kiertueen rahalistan 15 parhaasta mukana on yhdeksän pelaajaa.

Yksi suurimmista ennakkosuosikeista kisaan on US Openissa epäonnistunut Rory McIlroy, joka on mukana muutaman vuoden tauon jälkeen.

”On mukava olla takaisin Ranskassa. Koska tämä on juhlakilpailu ja kahden vuoden päästä tällä kentällä pelataan Ryder Cup, oli helppo päätös tulla tänne tukemaan tätä kilpailua ja Euroopan kiertuetta sekä tietysti tekemään kenttää itselleni entistäkin tutummaksi 2018 Ryder Cupia silmällä pitäen.”

Mikko Korhonen mukana kolmatta kertaa

Korhoselle Ranska on ollut hyvä paikka pelata. Vuosi sitten sijoitus oli 33., kaksi vuotta sitten 26.

”MM-kisat eivät ole täällä näkyneet ja hälinääkin on aika vähän. Kenttä on nyt vähän pehmpeämpi kuin aikaisemmin ja sitä kautta tulostasokin tulee olemaan vähän parempi. Parin alitus on täällä edelleen hyvät tulos’, Korhonen sanoi.

”Kenttä on tuttu minulle. Vuoden 2018 Ryder Cupia varten on tehty paljon muutoksia ja ne ovat varsin onnistuneita. Siellä oli vähän turhan haastavia paikkoja lähinnä griineillä, nyt set up on paljon järkevämpi. Kireä kenttä edelleen, ja osallistujalista on täällä aina kova”, Korhonen luonnehti.

Kenttä on vaativa kauttaaltaan, mutta oma lukunsa on päätösväylä (18), 430 metriä pitkä par 4, joka 4,6 lyönnin tuloskeskiarvollaan oli viime kaudella koko Euroopan kiertueen vaikein yksittäinen reikä.

 

Roope Kakolta huippupisteet Le Golf National -kentälle

Vuoden 2018 Ryder Cup-areena saa Kakolta huippupisteet.

”Tämä on hurmaava kenttä, vuoden paras areena European Tourilla, mieluisa pelata. Sapluuna on selkeä, pitää olla rohkea lyömisessä. Varmistellen tätä ei pysty millään pelaamaan menestyksekkäästi. Tulos sitten kertoo, kuinka hyvin olen onnistunut tekemisessäni”, Kakko tiivistää kisan ennakkotunnelmat.

Kakko oli toistaiseksi ainoalla osallistumiskerrallaan 2014 sijaluvulla 35.

Ranskan avoimet on toiseksi viimeinen karsintakilpailu olympialaisiin. Mikko Ilonen ja Roope Kakko ovat tällä hetkellä kiinni suomalaisten kisapaikoissa, mutta kolmantena oleva Mikko Korhonen kavensi eroa Kakkoon edellisviikolla Saksassa.

 

Eikö golf vielä näy kotona? Siinä tapauksessa tilaa Viaplay tai hanki Viasat Golf täältä. Saat kaupan päälle Viasat Golf -kanavapakettiin GoGolf-lehden vuosikerran.

Etsi luettavaa