Hyppää sisältöön

Ranskalainen visiitti Saarenmaalle

Saare Golf on mainio viikonloppumatkakohde.

GoGolfin kautta on mahdollista ostaa edullinen hotelli-green fee -paketti Saarenmaalle. Kävimme testaamassa Saare Golfin ja hotelli Rüütlin. Matkaan kannattaa lähteä vähintään kahdeksi vuorokaudeksi.

Tekeekö mieli lähteä pelaamaan viikonlopuksi golfia ulkomaille? Yksi varteenotettava vaihtoehto on Viron Saarenmaalla sijaitseva Saare Golf. Se ei edes rasita pahasti lompakkoa.

GoGolf tarjoaa tällä viikolla edullisen pakettitarjouksen Saare Golfiin ja Kylpylähotelli Rüütliin. 89 euron tarjous pitää sisällään myös 10 euron voucherin eli arvosetelin golfkentän erinomaiseen klubiravintolaan.

Kävimme testaamassa paketin elokuun puolivälissä ja yksi asia on varma: luonnonkauniille Saarenmaalle kannattaa matkustaa vähintään kahdeksi yöksi.

Sviitti huoneen sijaan

Hotellihuone vaihtui tilanpuutteen vuoksi sviittiin.

Hotellihuone vaihtui tilanpuutteen vuoksi sviittiin.

Sebastian Solomon

Matka henkilöautolla Saarenmaalle pitää sisällään kaksi lauttamatkaa. Ensin ylitetään Suomenlahti välillä Helsinki-Tallinnan. Sitten noin kahden ja puolen tunnin ajomatkan jälkeen siirrytään toisella lautalla mantereelta Muhun saarelle, josta pääsee siltaa pitkin Saarenmaalle.

Saare Golf sijaitsee Kuresaaressa, joka on idyllinen pikkukaupunki. Kuressaari tunnetaan keskiaikaisesta linnastaan, hiekkarannoistaan, kylpylähotelleistaan ja nykyään myös golfkentästä. Suositussa kesänviettopaikassa on myös yksi Viron parhaista ravintoloista.

Vierailimme Kuressaaressa viime viikonloppuna, jolloin saaren hotellit oli täynnä paikallisen Meripäivien vuoksi. Tunnelma festivaaleilla oli hyvä. Kesäisin Saarenmaalla on paljon konsertteja ja muita tapahtumia, joista kannattaa ottaa selvää, kun varailee matkoja.

GoGolfin Saarenmaa-pakettiin kuuluu majoitus hotelli Rüütlissä.

GoGolfin Saarenmaa-pakettiin kuuluu majoitus hotelli Rüütlissä.

Sebastian Solomon

Meitä se ei haitannut, sillä tavallisen hotellihuoneen sijaan meidän upgreidattiin hotelli Rüütlin sijaan Meri Spa -hotellin hienoon sviittiin, joka oli hotellien ainoa vapaana ollut huone. Emme nostaneet asiasta äläkkää.

Molemmat luokitellaan kolmen tähden hotelleiksi, ja ne omistaa Saaremaa Spa Hotels, jonka majoituskapasiteetti on yhteensä peräti 450 henkilöä. Meri-hotelli tarjoa upean merinäköalan, kun taas Rüütlissä sijaitsee uimakeskus uima-altaineen ja vesiliukumäkineen, joita Meri-hotellin asiakkaat voivat käyttää veloituksetta. Myös Meri-hotellista löytyy pieni uima-allas ja sauna.

Kylpyläosastoon ja -palveluihin emme valitettavasti ehtineet tutustua, mutta juuri kylpylälomille moni Saarenmaalle matkustaa. Terapeutit tekevät esimerkiksi paitsi paikallisia mutahoitoja myös muita hoitoja, joihin on haettuja vaikutteita ympäri maailman.

Kylpylän sijaan suuntasimme golfkentälle.

Lauantai-illalla kuin yksityiskentällä

Lauantai-iltana Meripäivien aikaan käytössämme oli "yksityiskenttä".

Lauantai-iltana Meripäivien aikaan käytössämme oli ”yksityiskenttä”.

Sebastian Solomon

Kuten moni tietää, Saare Golfin kentän on suunnitellut suomalainen Lassi Pekka Tilander. Hän on piirtänyt myös kaksi muuta kenttää Viroon: Estonian Golf & Country Clubin sekä upouuden Pärnu Bay Linksin.

Saare Golf on selkeä ja jollain tapaa kiireetön kenttä kiertää. Lähdimme toki pelaamaan lauantai-iltana melko myöhään, eikä kentällä oikeastaan ollut juuri muita kuin eräs virolaisvanhus, joka tosin oli paikalla ihan muissa merkeissä kuin pelaamassa.

Aiemmin päivällä kenttä oli ollut tupaten täynnä, sillä aamun kilpailun jälkeen lähdöt olivat iltapäivään asti melko varattuja.

Saare Golfin siirtymät ovat todella lyhyet, joten kenttä on nopeahko pelattava. Ainoastaan yhdeksännen reiän viheriön ja kymmenennen reiän tiiauspaikan välillä oli pitempi siirtymä – onneksi matkan varrelle sattuu kuitenkin klubiravintola.

Vaikka kenttä ei sijaitse aivan merenrannassa, siitä huokuu merihenkisyys.

Kentän yseistä tykkäsin enemmän takalenkistä, joka on jollain tapaa vaikuttavampi kuin etuysi. Lenkkien välillä voi pistäyty klubin snack barissa hakemassa pientä purtavaa ja nauttia vaikka yhden oluen.

Klubiravintolassa hyvä hinta-laatusuhde

Klubiravintolan caesar-salaatti oli runsas ja maukas.

Klubiravintolan caesar-salaatti oli runsas ja maukas.

Sebastian Solomon

Klubiravintola osoittautuikin varsin erinomaiseksi. Tilasimme caesar-salaatin ja tonnikalasalaatin sekä palanpainikkeeksi viinilasillisen sekä lonkeron, mitä ei ihan jokaisesta virolaisravintolasta saakkaan.

Annokset olivat isoja, ja hinnaltaan ravintola on varsin kohtuullinen paikan tasoon nähden. Lasku taisi olla 25 euron luokkaa juomineen päivineen. Niitä nauttiessa klubirakennuksen toisessa kerroksessa sijaitsevassa ravintolassa olisi pystynyt seuraamaan muiden pelaajien otteita yhdeksänneltä ja 18. reiällä.

Klubiravintola Mo tarjoaa myös fine dining -meininkiä, jos haluaa jäädä kierroksen jälkeen syömään pidemmän kaavan mukaan.

Erityiskiitosta ravintolan ja klubin henkilökunta ansaitsevat hyvästä palvelusta. Kaikki tehtiin siellä ilosta asiakasta kohtaan.

Varaa aikaa matkoihin

Laivaliput kannattaa hankkia netistä etukäteen.

Laivaliput kannattaa hankkia netistä etukäteen.

Sebastian Solomon

Matkaan kannattaa kuitenkin varata aikaa molempiin suuntiin. Me vietimme ensimmäisen yön Tallinnassa, mutta jälkikäteen ajatellen olisi ollut ehkä fiksumpaa ajaa perjantai-illalla Saarenmaalla ja nauttia golfista, hyvästä ruoasta ja nähtävyyksistä hivenen lauantaina ja sunnuntain ajan.

Aloittelijan virhe oli myös varata liian aikana Helsingin-laiva. Laivamme lähti Tallinnan satamasta klo 16.30, joten myöhäisen heräämisen jälkeen ei jäänyt aikaa kuin aamupalalle, kun jo piti lähteä taas tien päälle.

Laivaliput Muhuun ja Muhusta Virtsuun kannattaa muuten varata jo etukäteen netistä, sillä muuten voi joutua odottamaan etenkin sunnuntaina pitkään satamassa laivaa, jossa on tilaa. Etukäteen lippuja myydään 50 % kapasiteetista, joten jonottamalla laivalle pääsee, vaikkei lippua olisikaan älynnyt varata ajoissa.

Ensi kertaa varten nämä on hyvä muistaa, ja sen aika koittaa kenties vielä tänä syksynä. Kausi jatkuu Saarenmaalle kuitenkin sen verran pitempään kuin Suomessa.


GoGolfin Saarenmaa-paketin ehtii ostaa vielä elokuun ajan, mutta sen voi käyttää syyskuun loppuun mennessä.


 

Etsi luettavaa