Hyppää sisältöön

Raju ratkaisu: Stensonin ja Ruotsin golfliiton tiet erkanevat – syynä The Open -voittajan siirtyminen LIV Golfiin

Henrik Stenson kiitti yhteistyöstä Ruotsin golfliiton kanssa, mutta aikoo jatkaa juniorien ja erityisgolfarien tukemista. KUVA: GETTY IMAGES

Henrik Stenson aikoo jatkaa ruotsalaisten juniorien ja erityisgolfarien tukemista, vaikka yhteistyö Ruotsin golfliiton kanssa päättyy.

Ruotsin Golfliitto on päättänyt lopettaa yhteistyön kaikkien aikojen parhaan ruotsalaisen miespelaajan Henrik Stensonin kanssa. Yhteistyö päättyy vuodenvaihteessa, jolloin Stensonin ja liiton välinen sopimus on katkolla.

Syyksi yhteistyön katkeamiseen Ruotsin golfliiton puheenjohtaja Gunnar Håkansson kertoo Stensonin liittymisen saudirahoitteiselle LIV Golf -kiertueelle.

”Uskomme, että Henrik ei voi LIV Golfiin osallistumisensa myötä enää toimia esikuvana ruotsalaisille golfjunioreille. LIV Golf on ristiriidassa sen urheiluekosysteemin kanssa, johon uskomme”, Håkansson kertoi uutistoimisto TT:lle.

Stenson on toiminut Ruotsin golfliiton vammaisgolfin lähettiläänä, minkä lisäksi hän tehnyt töitä maan juniorigolfin eteen järjestämällä yhdessä caddie Fanny Sunessonin kanssa vuosittaisen golfkilpailun junioreille. Lisäksi hän on antanut Annika Sörenstamin kanssa kasvot Ruotsissa pelattavalle DP World Tourin ja Ladies European Tourin yhteiskilpailulle, joka tunnetaan nimellä Scandinavian Mixed.

Nämä yhteistyökuviot ovat nyt ohi, sillä Håkanssonin mukaan LIV Golf on ristiriidassa myös Ruotsin golfliiton ydinarvojen kanssa.

”Näemme sen pikemminkin show-sarjana”, Håkansson sanoi.

Stenson kommentoi yhteistyön päättymistä sosiaalisen mediassa julkaisemassaan tiedotteessa. Hän korosti viestissään, että on tehnyt sekä itse että säätiönsä kautta kovasti töitä erityisgolfarien ja juniorien eteen monella eri tavalla.

”Kiitämme Ruotsin golfliittoa yhteistyöstä ja toivotamme heille kaikkea hyvää tulevaisuudessa. Olemme pahoillamme, ettei meidän merkittävä tukemme Henrik Stenson -säätiön kautta ole enää toivottavaa”, hän kirjoitti.

Stenson jatkoi, että Ruotsin Golfliiton päätös ei tule vaikuttamaan säätiön suunnitelmiin, vaan se aikoo jatkaa juniorigolfarien ja erityisgolfarin tukemista vanhaan malliin.

Stensonin siirtyminen LIV Golfiin oli shokki, sillä hän joutui luopumaan sen myötä paikastaan Euroopan joukkueen Ryder Cup -kapteenina. Stenson olisi ollut ensimmäinen ruotsalainen Ryder Cup -kapteeni.

Etsi luettavaa