Hyppää sisältöön

Rahm nousi Johnsonin rinnalle, tuore isä Rory aloitti takaa-ajon

Jon Rahm ja Dustin Johnson ovat nyt tasatilanteessa.

Avauspäivän jälkeen Dustin Johnson ja Jon Rahm jakavat johtoa Tour Championshipissä. Justin Thomas ja Rory McIlroy ovat heidän pahimmat uhkaajansa.

Jännitys tiivistyy FedEx Cupin finaalikisassa Tour Championshipissä, kun 30 parasta pelaajaa taistelee cupin voittajalla annettavasta bonuksesta, 15 000 000 dollarista.

Pelaajat laitettiin ranking-pisteiden mukaiseen lähtöjärjestykseen, jossa FedEx Cupin kärkipaikalta kisaan lähtenyt Dustin Johnson lähti ykköstiiltä tuloksessa -10 ja sijalla 25–30 olleet par-tilanteesta. Muut pelaajat asettuivat tähän välimaastoon.

Esimerkiksi kakkosena ollut Jon Rahm oli kaksi lyöntiä Johnsonia perässä lähtötilanteessa -8.

Vaan ei ole enää. Rahm ja Johnson lähtevät toiselle kierrokselle tasatilanteesta, kun espanjalainen avasi pelin tuloksella 65 (-5) ja yhdysvaltalainen jäi tulokseen 67 (-3). Kolmantena ollut Justin Thomas (lähtötilanne -7) onnistui pelaamaan lyönnin paremmin kuin Johnson. Hän on avauskierroksen jälkeen kokonaistilanteessa -11, eli vain kahden lyönnin päässä kärkikaksikosta.

”Draivaaminen avainasemassa”

Kärkikaksikko pelasi kahdestaan voitosta myös viime viikolla FedEx Cupin toisessa finaalikilpailussa. Se eteni uusintaan, jonka Rahm ratkaisi upottamalla 20 metriä pitkän monsteriputin.

”Tämä näyttää jatkumolta. Tavallaan varastin häneltä voiton viime viikolla ja hän lähti tähän kisaan kahden lyönnin johdossa. Toivottavasti saan varastettua myös tämän häneltä”, Rahm sanaili lehdistötilaisuudessa.

Johnson vaikutti tyytyväiseltä omaan peliinsä, mutta näki siinä myös parannettavaa.

”Draivaaminen on avainasemassa. Jos osut väylään, pystyt tekemään hyvää tulosta. Griinit ovat niin hyvät, ja ainoa tapa pystyä kontrolloimaan palloa viheriöillä on päästä lyömään niille väylillä. Se on aina asia, jota minun pitää hieman parantaa huomenna”, Johnson sanoi.

Tilastot myös tukevat Johnsonin lausuntoa, sillä hän osui vain joka kolmannella avauksella väylään par 4- ja par 5 -rei’illä. Rahm oli tosin tässä tilastossa Johnsoniakin heikompi, sillä hänen väyläososumaprosenttinsa avauskierroksella oli vain 20 ja risat.

Sen sijaan putit upposivat. Tilaston mukaan hän voitti muita pelaajia avauskierroksella keskimäärin kaksi lyöntiä viheriöillä.

Rory pelasi paineetta

Myös Rory McIlroy ilmoittautui voittotaisteluun mukaan. Hän lähti Tour Championshipiin seitsemän lyönnin takamatkalta, mutta avauskierroksen jälkeen eroa on enää neljä lyöntiä. Hän vastasi Meksikon Abrahan Ancerin kanssa päivän parhaasta tuloksesta.

McIlroystä tuli aiemmin maanantaina isä, mikä saattoi antaa hänelle lisää buustia avauskierrokselle.

”Golf ei ollut alkuviikosta ensimmäisenä mielessäni”, hän sanoi. ”Kun sitten pääsimme sairaalasta kotiin keskiviikkona ja kaikki oli hyvin, ja vauva ja äiti terveenä, se luonnollisesti helpotti ja tarkoitti sitä, että pystyi tulemaan tänne harjoittamaan ammattiani”, McIlroy sanoi.

Rory tarttui mailoihinsa vasta sen jälkeen, kun saapui kisapaikalle. Hän kokee, että pääsee pelaamaan ilman paineita.

”Kun tunnen, että pelini ei ole parhaimmillaan tai että en ole suosikki turnaukseen tullessa, koen, että pystyn usein antamaan parastani ja voin pelata vapaasti. Näin tapahtui tänään”, hän sanoi.

Ancer on avauskierroksen jälkeen kuusi lyöntiä kärkeä perässä, joten hän saa jatkaa päivän parhaiden tulosten nakuttamista noustakseen taistelemaan Tour Championshipin voitosta ja 15 miljoonasta dollarista.

Kisan ainoa pohjoismaalainen pelaaja on Viktor Hovland, joka pelasi yhden alle parin, mikä on myös hänen kokonaistilanteensa. 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa