Hyppää sisältöön

Räätälöimällä saa sitä mitä tilaa

Myös perinteiset suosikkikohteet ovat viime aikoina nostaneet profiiliaan. Alcanadan kenttä Palma de Mallorcalla on tästä upea esimerkki.

Viimeistään marraskuussa golfarit suuntaavat katseensa etelään. Räätälöity golfmatka on usein järkevin vaihtoehto myös taloudellisesti.

Perinteiset ryhmämatkat houkuttelevat monia ja mikäs siinä, kun kaikki on pureskeltu valmiiksi majoitusta, kuljetuksia, lähtöaikoja, retkiä ja opetuspalveluita myöten. Aivot voi heittää lentokentällä narikkaan ja napata takaisin paluulennon jälkeen, eikä edes peliseuraa tarvitse valita itse.

Mikäli valmis ohjelma ei kuitenkaan miellytä ja haluat pelata toivomillasi kentillä, on räätälöity golfmatka ehkä varmempi valinta. Näin saat reissusta enemmän irti ja voit jopa säästää rahaa.

”Esimerkiksi vähemmän pelanneen ei ole mitään järkeä maksaa satoja euroja European Tour -tason kentästä, jos tuntee jäävänsä jalkoihin liian vaikeilla väylillä”, vinkkaa Susanna Särkinen Golf Tailorsista.

Matkaräätäli perillä trendeistä

Golf Tailorsin kaltaiset “golfmatkaräätälit” ovat usein ensimmäisten joukossa perillä golfmatkailun uusista trendeistä.

”Arabiemiraatit ovat nyt kovassa nousussa, koska hintataso ei ole enää niin korkea verrattuna upeisiin puitteisiin. Esimerkiksi Kanarialla voi joutua maksamaan enemmän”, Särkinen vertaa.

”Samoin kaukokohteet kiinnostavat nyt parantuneiden lentoyhteyksien ansiosta. Karibialla ja Mauritiuksella on todella hienoja paikkoja.”

Golfmatkailijalla riittää erilaisia vaihtoehtoja, ja niitä pohtiessa menee helposti sormi suuhun:

Asuako huoneisto- vai tavallisessa hotellissa, entä minkä tasoisessa? Tehdäkö itse ruokaa vai kävelläkö valmiiseen pöytään? Käydäkö illalla keskustassa pyörähtämässä vai rentoutuako resortissa? Pelatako muutama kierros muun loman ohessa vai monta kierrosta joka päivä? Entä treenimahdollisuudet, matkan kesto ja muut toiveet…

Onneksi räätälöidylle matkalle haluavan ei tarvitse itse tehdä kaikkia päätöksiä. Riittää, kun osaa suunnilleen sanoa, mitä matkaltaan haluaa. ”Yleensä saamme aika nopeasti kiinni siitä, mikä asiakkaalle sopii, vaikka alkuun ei olisi kovin selkeää mielikuvaa”, Särkinen rohkaisee.

Laaja verkosto, kilpailykykyiset hinnat

Susanna Särkiselle on noin 15 vuodessa ehtinyt kertyä niin paljon kokemusta ja tietotaitoa, että asiakkaiden eri tarpeisiin löytyy aina sopiva ratkaisu. Jos esimerkiksi mielessäsi on selvä visio tulevasta matkasta, se pystytään hyvin suurella todennäköisyydellä toteuttamaan sellaisenaan, eikä järjestelyistä tarvitse huolehtia itse.

”Jos asiakas tietää tarkalleen mitä haluaa, pystymme todennäköisesti hoitamaan järjestelyt asiakasta tehokkaammin.”

Laajan verkoston ansiosta hinnat pysyvät kilpailukykyisinä ja jos matkalla tapahtuu jotain yllättävää, asiat järjestyvät tuttujen tekijöiden kanssa yleensä melko kivuttomasti.

”Jos esimerkiksi jollain kentällä on huono vuosi ja he tietävät, ettei kunto vastaa odotuksia, he kertovat siitä meille, jotta voimme siirtää matkaa tai buukata toisen kentän”, Särkinen sanoo.

Passin unohtuminenkaan ei aina haittaa

Kaikkia kommelluksia ei silti voi ennakoida, etenkään jos viivästys tai muutos johtuu asiakkaasta. Silloin täytyy toimia tilanteen mukaan.

”Eräs pariskunta tajusi vasta Helsinki-Vantaalla, että rouvan passi on jäänyt kotiin kahden tunnin ajomatkan päähän. Saimme parilla puhelinsoitolla siirrettyä heidän matkaansa päivällä eteenpäin ilman merkittäviä lisäkustannuksia. Seuraavalla yrittämällä oli sitten passikin mukana”, Särkinen kertoo.

Jotkin asiat on vain parempi jättää ammattilaisille.

Etsi luettavaa