Hyppää sisältöön

Qatar Masters jatkaa aavikkosarjaa – Pieters ykkössuosikkina kisaan

Thomas Pietersia pidetään Qatarsissa ykkössuosikkina

European Tourin kausi 2019 jatkuu vielä yhden viikon ajan lähi-idässä ennen siirtymistä pois aavikoilta. Neljän suomalaisen taktiikka jatkuu ja kenties nyt olisi aika maistaa jo menestystä?

Commericial Bank Qatar Masters on palkintoarvoltaan identtinen viime viikon Oman Openin kanssa. Kisassa jaetaan noin 1 600 000 euroa palkintorahaa ja 2750 Race to Dubai pistettä. 

Suomalaisista ensimmäisen kosketuksen Qatar Mastersiin saavat Kim Koivu ja Kalle Samooja. Mikko Korhosella ja Tapio Pulkkasella on kokemusta kisasta aiemmilta vuosilta. 

Varsinaisia suuria ennakkosuosikeita kisaan on vaikea lähteä luettelemaan. Kisan ykkössuosikin viittaa sovitellaan Thomas Pietersin harteille, joka on onnistunut väistämään terävimmän kärjen sijoitukset, mutta sijoittunut kaikissa kauden viidessä kilpailussaan 30 parhaan joukkoon. 

Suomalaisista Mikko Korhonen on päässyt Qatarissa kolme kertaa jatkoon, mutta ei ole onnistunut murtautumaan 30 parhaan joukkoon. Tapio Pulkkasen ainoa esiintyminen kisassa viime vuodelta päättyi karsiutumiseen. 

Kilpailun historia ulottuu aina vuoteen 1998 asti. Lähimpänä suomalaisvoittoa käytiin vuonna 2014 kun Mikko Ilonen uusi voitosta Sergio Garcian kanssa häviten vasta kolmannella uusintareiällä. 

Kovimmassa kunnossa kisaan suomalaisista saapuu tänä vuonna Mikko Korhonen, joka on selvittänyt kolmessa edellisessä kisassaan jatkoonpääsyt. Korhosen kaikki neljä kisaa kaudella 2019 on pelattu lähi-idässä. Kun listaan lisätään European Tourin finaalikisa marraskuulta, on kyseessä jo kuudes peräkkäinen kilpailu alueella. 

Korhosen osalta seuraavissa kisoissa on myös paljon panosta. Jos Korhonen onnistuisi voittamaan Qatar Mastersin, olisi hän hyvin lähellä paikkaa WGC:n reikäpelimestaruuskilpailuun, johon yleensä mahtuu mukaan reilut 70 parasta maailmanlistalta kun kisa pelataan 64 pelaajan kaaviolla. 

Viasat Golf ja Viaplay näyttävät kisan suorina lähetyksinä. Torstaina ja perjantaina lähetysajat ovat 9.30-11.30 ja 13.00-16.00. 

 

 

Etsi luettavaa