Hyppää sisältöön

Pysäytä pallo paremmin bunkkerista

Hyvä tekniikka tekee bunkkeripelistä helppoa ja hauskaa. Erilaisten lyöntien hallitseminen voi pelastaa tärkeän lyönnin kierroksella.

Kun haluat pysäyttää pallon nopeammin bunkkerista, muokkaa lyöntiä läpimenossa. Bunkkerilyönnissä lyhyempi saatto saa pallon nousemaan korkeammalle ja laskeutumaan pehmeästi. 

Lyönnin onnistumiseksi ei kuitenkaan sovellu mikä tahansa lyhyt saatto. Katso artikkelikuvaa, jossa PGA Tourilla pelaava Charley Hoffman esittelee loistavaa tekniikkaa. Kädet eivät ole nousseet vyötäröä korkeammalle, mutta maila on jo selvästi käsien edellä. Vaikka maila ohittaa kädet heti osuman jälkeen tai hieman ennen, lapa ei sulkeudu. Kuvassa Hoffmanin lapa osoittaa taivasta kohti, eikä lavan kärki ole kääntynyt kannan edelle. Tämä on ihanteellinen asento korkealle ja pehmeälle lyönnille. 

Tämä lyhyempi saatto saa mailan ohittamaan kädet nopeammin osuma-alueella lisäten mailan nostokulmaa. Liike saa mailan leikkaamaan pallon ali ja nostaa lyönnin korkealle. Tekniikka toimii parhaiten silloin, kun matka lipulle on lyhyt ja pallo halutaan pysäyttää nopeasti. Pitkissä bunkkerilyönneissä käsien ja mailan on hyvä kulkea samaa vauhtia osuma-alueen läpi. Silloin käsien liike jatkuu mailan mukana, ja saatto on pidempi. 

Etsi luettavaa